İşçi maaşlarına verilmeyen yüzdelik dilim, 4/D'li iş ilanında yer aldı!

Taşerondan kadroya geçen işçilerin yüzdelik dilimleri ödenmemişti. Yeni yayınlanan işçi ilanında bu yüzdelik dilimlerin verildi görüldü. Daha önce taşeronda çalışan işçilere yüzdelik dilim üzerinden maaş ödemesi yapılıyordu. Fakat taşerondan sürekli işçi kadrosuna geçtikten sonra bu oranlar ödenmedi ve yılda 2 defa olmak şartıyla 4+4 zam verildi.

Giriş Tarihi 23 Ocak 2020, 09:23 Güncelleme 01 Şubat 2020, 17:29
İşçi maaşlarına verilmeyen yüzdelik dilim, 4/D’li iş ilanında yer aldı!

İÇİNDEKİLER

4/D'li Taşeron işçi maaşlarına verilmeyen yüzdelik dilim ve ek ödeme ile ilgili yeni gelişmeler yaşandı. Sürekli işçilerin maaş zamlarına yönelik mahkemeden bazı kararlar çıktı. Çeşitli şehirlerde farklı kurumlarda çalışan taşeron işçilere yönelik alınan bu kararlarda işçilerin maaşları artırıldı. Cumhurbaşkanlığı tarafından yeni yayımlanan 4/D 'li işçi alımı ilanında yüzdelik dilim detayı dikkatleri çekti.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

Aynı pozisyonlarda taşeron işçi olarak hala çalışan işçilere asgari ücret verilmektedir. Bu ilan ile alınacak işçilerden ise sadece 20 tanesine asgari ücret verilecek.

TAŞERON İŞÇİ SON DAKİKA HABERLERİ

YÜZDELİK DİLİM İLE EK ZAM UMUDU

Sürekli işçilerin maaş zamlarına yönelik mahkemeden bazı kararlar çıktı. Çeşitli şehirlerde farklı kurumlarda çalışan taşeron işçilere yönelik alınan bu kararlarda işçilerin maaşları artırıldı. Dava açan taşeron işçiler, kadroya alınmadan önceki maaşlarının asgari ücrete oranının kadroya alındıktan sonraki dönemlerde uygulanmasını talep ettiler. Taşeron işçilerin bu talepleri ise mahkeme heyetleri tarafından kabul edildi. Bu kapsamada işçilerin maaşları kadroya alındıkları dönemden sonraki asgari ücret oranına göre yeniden belirlenmiş oldu. Fakat henüs maaşlarına etki eden bir zam söz konusu değil.

MAAŞ TABLOSU

Yayımlanan duyuruda işçilere verilecek maaşlara da yer verildi. İşte alınacak temizlik görevlis, güvenlik görevlisi ve ustalara verilecek maaş:

SÜREKLİ İŞÇİLER YÜZDELİK DİLİMLERİ MAHKEMEYE TAŞIYOR

4/D sürekli işçi olarak çalışan personeller, daha önce aldıkları asgari ücretin yüzdelik farklarını şimdi alamıyorlar. Emsal teşkil eden kararlardan sonra sürekli işçiler yüzdelik dilimleri almak için dava açıyorlar.

4D'Lİ TAŞERON İŞÇİYE İLAVE TEDİYE İKRAMİYE ÖDEMESİ

İkramiye ödemesinden yüzde 15 sigorta primi ve yüzde 20 Gelir Vergisi kesintisi yapılıyor. Ayrıca Damga Vergisi kesintisi de yapılıyor. 4/D'li işçiler toplu sözleşmede yer alan 10 günlük ikramiyeyi bu yılın ocak ve temmuz aylarında aldılar. Belediye şirketlerine geçen işçilerin ayrıca ilave tediye ödemesi alma imkanları bulunmuyor.