Dolarda hareketlilik sürüyor! 4 Ocak hafta sonu canlı dolar ve euro alış satış fiyatı nedir?

Piyasadaki gelişmeleri yakından takip edenler hafta sonu dolar ve eurodaki son durumu öğrenmek istiyor. Günün ilk yarısında mali endeks yüzde 2,01, sanayi endeksi yüzde 1,49, hizmetler endeksi yüzde 1,26 ve teknoloji endeksi yüzde 1,14 değer kaybetti. Dolar/TL, haftanın son işlem gününe yükselişle başlamasının ardından 5,9620'den işlem gördü. Peki, 4 Ocak canlı euro ve dolar alış satışı fiyatı ne kadar oldu? İşte dolar ve euroda güncel durum...

Giriş Tarihi 04 Ocak 2020, 18:45 Güncelleme 04 Ocak 2020, 18:45
Dolarda hareketlilik sürüyor! 4 Ocak hafta sonu canlı dolar ve euro alış satış fiyatı nedir?

İÇİNDEKİLER

4 Ocak Cumartesi günü dolar ve eurodaki son durum, günün çok araştırılanları arasında yer alıyor. Dövizler, haftanın son işlem gününde açılış öncesinde, bir önceki kapanış düzeylerine yakın hareket etti. Son dönemlerde dengesiz bir grafik çizen dolarda bugün inişli çıkışlı seyir devam etti. İşte 4 Ocak hafta sonu canlı dolar ve euro alış satış fiyatı...

DOLAR VE EURO NE KADAR OLDU?

2019 YILI ENFLASYON ORANI BELLİ OLDU

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Aralık 2019 itibarıyla 12 aylık ortalamalar dikkate alındığında, tüketici fiyatları yüzde 15,18, yurt içi üretici fiyatları yüzde 17,56 arttı.

Aylık bazda Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yüzde 0,74, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksinde (Yİ-ÜFE) 0,69 yükseldi.

TÜFE, Aralık 2019'da bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 11,84, Yİ-ÜFE ise yüzde 7,36 artış gösterdi.

Yıllık enflasyon, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan Yeni Ekonomi Programı'nda (YEP) geçen yıl için öngörülen yüzde 12'lik hedefin altında gerçekleşti.

ANALİSTLERİN DEĞERLENDİRMELERİ

Analistler, küresel piyasalarda jeopolitik risk algısının, ABD'nin İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'yi öldürmesinin ardından hızlı bir şekilde arttığını belirtti.

Bugün yurt içinde enflasyon, yurt dışında Almanya'da işsizlik ve TÜFE, ABD'de inşaat harcamaları, ISM imalat sanayi endeksi verileri ile ABD Merkez Bankası toplantı tutanaklarının takip edileceğini dile getiren analistler, teknik açıdan dolar/TL'de 5,9750'nin direnç, 5,9350'nin destek konumunda olacağını kaydetti.