Milli Piyango teselli ikramiyesi nedir? Teselli ikramiyesi nereden alınır ve ne kadar ödeniyor?

Milli Piyango'nun büyük ikramiyesi olan 80 milyon lira yılbaşı özel çekilişi, Milli Piyango İdaresinin Kızılay'daki binasında noter huzurunda başladı. Yılbaşı özel Milli Piyango sonuçlarını heyecanla bekleyen vatandaşlar detaylar hakkında bilgi edinmek istiyor. Bu kapsamda günün araştırılanları arasında Milli Piyango teselli ikramiyesi yer alıyor. Peki, Milli Piyango teselli ikramiyesi nedir? Teselli ikramiyesi nereden alınır ve ne kadar ödeniyor? İşte merak edilenler...

Giriş Tarihi 31 Aralık 2019, 16:52 Güncelleme 31 Aralık 2019, 16:52
Milli Piyango teselli ikramiyesi nedir? Teselli ikramiyesi nereden alınır ve ne kadar ödeniyor?

İÇİNDEKİLER

2020 yılı Yılbaşı özel Milli Piyango çekilişleri noter huzurunda başladı. Bayilerden bilet alan milyonlarca kişi büyük bir sabırsızlıkla sonuçları beklemeye başladı. Milli Piyango'nun büyük ikramiyesi olan 80 milyon lira yılbaşı özel çekilişi, Milli Piyango İdaresinin Kızılay'daki binasında noter huzurunda başladı. Yılbaşı özel Milli Piyango sonuçlarını heyecanla bekleyen vatandaşlar detaylar hakkında bilgi edinmek istiyor.

MİLLİ PİYANGO TESELLİ İKRAMİYESİ NEDİR?

Milli Piyango biletinin çekilişinde en büyük ikramiyeyi kazanan bilet numarasının, her hanesindeki rakama göre bir farklılık gösteren ikramiyedir.

TESELLİ İKRAMİYESİ NE KADAR?

Büyük ikramiyeyi 1 rakamla kaçıran için verilen teselli ikramiyesi bu yıl 80 bin lira olarak belirlendi.

BÜYÜK İKRAMİYE NE KADAR?

Milli Piyango'nun yılbaşı özel çekilişinde büyük ikramiye 80 milyon lira olarak belirlendi. Çekiliş kapsamında verilecek toplam ikramiye tutarı ise 436 milyon 540 bin lira olacak. 31 Aralık'ta yapılacak yılbaşı özel çekilişinde 80 milyon liralık büyük ikramiyenin yanı sıra 1 adet 8 milyon lira, 10 adet 1 milyon lira, 30 adet 100 bin lira, 100 adet 10 bin lira ve 200 adet 5 bin liralık ikramiye verilecek. Yılbaşı çekilişinde toplam 2 milyon 950 bin 905 adet ikramiye dağıtılacak.

İKRAMİYELER NEREDEN ALINIR?

Milli Piyango biletinin son 3 (üç) rakamına kadar isabet eden ikramiye tutarlarını Milli Piyango gezici ve sabit bayileri ödemek zorundadır. Bu bayiler son dört veya beş rakamına göre isabetli biletlerin de ikramiyelerini ödeyebilirler. Bu tutarlar üzerindeki ikramiyeler bayi ödeme yetkisi dışındadır.

Başbayiler ile sanal ortam bayileri İdare ile imzaladıkları sözleşmede belirtilen tutara kadar olan ikramiyeleri öderler.

Yılbaşı çekilişi için bilet kupürlerine bakılmaksızın, 1.000.000.- ( Bir milyon TL. ) ve daha büyük ikramiyeler, yıl içerisinde yapılacak diğer çekilişlere ait büyük ikramiye Genel Müdürlükçe, bunların altında kalan diğer ikramiyeler Milli Piyango Şube Müdürlüklerince ödenir.

80 MİLYON LİRALIK İKRAMİYE HAZIR

Milli Piyango İdaresinin (MPİ) yılbaşı özel çekilişinin 80 milyon liralık büyük ikramiyesi, talihliye ödenmek üzere ilgili bankada hazırlandı ve kamuoyu ile paylaşıldı.

Yılbaşı özel çekilişi kapsamında dağıtılacak büyük ikramiye, idarenin anlaşmalı olduğu VakıfBank şubesinde basına gösterildi.

İkramiye 200 liralık banknotlar halinde 400 adet balyadan (binlik) oluştu. Böylece ikramiyeyi oluşturan banknotların toplam ağırlığı 500 kilogram oldu