Çiftçi destek ödemesi son dakika haberi geldi

Çiftçi destek ödemesi son dakika haberi geldi. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yeni yıl öncesi yapılacak bazı tarımsal destekleme ödemelerine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Pakdemirli, "Hayvan hastalıkları tazminatı için 40 milyon, biyolojik mücadele için 12 milyon, sertifikalı tohum kullanımı için 100,1 milyon, sertifikalı fidan için 13 milyon, hububat-baklagil için 148,5 milyon, kırsal kalkınma için 34 milyon, çevre amaçlı tarım arazilerini koruma programı için 64,7 milyon, çiftlik muhasebe veri ağı için 3,5 milyon, patates siğili hastalığı için 8,6 milyon, bitki karantinası için 1 milyon olmak üzere toplam 425,4 milyon lira ödeme yapacağız" dedi.

Giriş Tarihi 28 Aralık 2019, 12:37 Güncelleme 06 Mart 2020, 11:31
Çiftçi destek ödemesi son dakika haberi geldi

İÇİNDEKİLER

Çiftçi destek ödemesi son dakika haberi geldi. Tarım ve orman Bakanı Bekir Pakdemirli, üreticileri yeni yıl öncesi verilecek destek ödemesinin 425 milyon lira olacağını açıkladı. Ödemeler, 30 Aralık tarihine kadar çiftçilerin ve yetiştiricilerin Ziraat Bankası hesaplarına geçecek. Bu arada hayvancılık kredisini; Ziraat bankası, Halkbank, Vakıflar bankası, TED, QNB Finansbank, Garanti bankası, Odeobank, HSBC, Denizbank, Akbank gibi bankalar vermektedir. Peki çiftçiye destek ödemesi ne kadar olacak?

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYI TIKLAYINIZ

Bakan Pakdemirli bazı tarımsal destekleme ödemelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Pakdemirli, destekleme ödemelerine ilişkin açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

"Ödemeler hayvan hastalıkları tazminatı için 40 milyon lira, biyolojik mücadele için 12 milyon lira, sertifikalı tohum kullanımı için 100,1 milyon lira, sertifikalı fidan için 13 milyon lira, hububat-baklagil için 148,5 milyon lira, kırsal kalkınma için 34 milyon lira. Çevre Amaçlı Tarım Arazilerini Koruma Programı (ÇATAK) için 64,7 milyon lira, çiftlik muhasebe veri ağı için 3,5 milyon lira, patates siğili hastalığı için 8,6 milyon lira, bitki karantinası için 1 milyon liradır. Toplamda ise çiftçilere 425,4 milyon lira ödeme yapacağız."

Banka hesaplarına yatacak

Pakdemirli, ödemelerin 30 Aralık tarihine kadar çiftçi ve yetiştiricilerin Ziraat Bankası hesaplarına geçmiş olacağını ifade ederek, tüm üreticilere hayırlı olmasını diledi. Kimlik numarasının son hanesi 4,6,8 olan üreticilere ödemeleri 8 Ekim'de yapılmaya başlanmıştı. Kimlik numarasının son hanesi 0,2 olanlara 30 Aralık'ta ödemesini alacak.