Sağlık Bakanlığı tercih ücreti ne kadar, hangi bankaya ödenir? Sağlık Bakanlığı hemşire, ebe ve sağlık teknisyeni personel alımı

Sağlıkla ilgili bölümlerden mezun olanlar büyük bir heyecanla Sağlık Bakanlığı 17 bin 689 sağlık personeli alımını bekliyordu. ÖSYM Başkanı Halis Aygün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Sağlık Bakanlığı KPSS-2019/7 tercih kılavuzunun yayımlandığını duyurarak başvuru tarihlerini açıklanmıştı. Adaylar tercihlerini, 13-19 Aralık 2019 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM'ye gönderebileceklerdir. İnternetten tercih gönderme işlemleri 19 Aralık 2019 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir. Bu süre uzatılmayacaktır. Peki Sağlık Bakanlığı hemşire, ebe ve sağlık teknisyeni personel alımı şartları bedir?

Giriş Tarihi 18 Aralık 2019, 09:33 Güncelleme 18 Aralık 2019, 09:33
Sağlık Bakanlığı tercih ücreti ne kadar, hangi bankaya ödenir? Sağlık Bakanlığı hemşire, ebe ve sağlık teknisyeni personel alımı

İÇİNDEKİLER

Sağlık Bakanlığı hemşire, ebe ve sağlık teknisyeni personel alımlarına oldukça fazla ilgi gösterildi. Bilindiği gibi Sağlık Bakanlığı 17 bin 689 personel alımı için beklenen müjdeli haber verildi. Bakanlık bünyesinde istihdam edilmek üzere yapılacak olan alımlar için başvuru tarihleri ve detaylarını içeren kılavuz açıklanmıştı. Adaylar tercih işlemlerine devam ediyorlar. Peki bu aşamada Sağlık Bakanlığı tercih ücreti hangi bankaya ödenir? merak ediliyor. Sağlık Bakanlığı personel alımı ile ilgili merak edilen detaylar haberimizde yer alıyor. Adaylar tercihlerini, 13-19 Aralık 2019 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM'ye gönderebileceklerdir.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

SAĞLIK BAKANLIĞI TERCİH ÜCRETİ HANGİ BANKAYA ÖDENİR?

Adaylar, tercihlerinin sisteme kaydını yaptıktan sonra kılavuzun son sayfasında belirtilen bankalardan birine veya ÖSYM'nin internet sayfasında e-İŞLEMLER'de yer alan "ÖDEMELER" alanından kredi kartı/banka kartı ile yerleştirme ücretini (20,00 TL) yatıracaklardır. Yerleştirme ücreti ödeme işlemleri, bankadan ödeme yapacak olan adaylar için 20 Aralık 2019 tarihinde mesai saati bitiminde; ÖSYM'nin internet sayfasında e-İŞLEMLER'de yer alan "ÖDEMELER" alanından kredi kartı/banka kartı ile ödeme yapacak olan adaylar için 20 Aralık 2019 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir. Bu süre içinde yerleştirme ücretini yatırmayan adayların bu yerleştirme için yapmış oldukları tercihleri geçersiz sayılacak, sistemden silinecek ve bu tercihler yerleştirme işlemine alınmayacaktır.

SAĞLIK BAKANLIĞI TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Adaylar tercihlerini, 13-19 Aralık 2019 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM'ye gönderebileceklerdir. İnternetten tercih gönderme işlemleri 19 Aralık 2019 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir. Bu süre uzatılmayacaktır.

Adayların bu kılavuzda sözleşmeli pozisyonları tercih edebilmeleri için, 22 Temmuz 2018, 7 Ekim 2018 ve 4 Kasım 2018 tarihlerinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavlarından (2018-KPSS Lisans, 2018-KPSS Ortaöğretim ve 2018-KPSS Ön Lisans) birine girmiş ve bu sınavların en az birinden ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekir.

HEMŞİRELERİN ÇALIŞMA ALANLARI NEDİR?

Devlet Hastahaneleri

Özel hastahaneler

Tıp Fakültesi Hastaneleri

Eğitim ve Araştırma Hastaneleri

Tıp Merkezleri

Sağlık Kabinleri

Revirler

Özel Hasta Bakım Merkezleri

Huzur Evleri

Organize Sağlık Güvenlik Birimleri

İşletmelerde İş Yeri Hemşireliği

Freelance olarak Evde Hasta Bakımı

Diyaliz Merkezleri

İşitme Merkezleri

Medikal Şirketler

Sağlık Meslek Liseleri

Sürücü Kursları

Akademiler

HEMŞİRE NEDİR?

Üniversitelerin ve sağlık meslek liselerinin hemşirelik bölümünden mezun olan kişiler hemşire ünvanına sahip olurlar. Eskiden sadece bayan mezun veren hemşirelik bölümü 2007 yılında yapılan bir düzenleme sonrası erkek mezun vermeye hazırlanmış ve 2011 yılında ilk erkek hemşire mezunlarını vermiştir.2007 yılında çıkan kararda tüm sağlık meslek liselerinin 5 yıl süre ile hemşirelik bölüm açması zorunlu tutulmuştur.

Hemşirelikteki eleman açığının kapanması için özel liselere ve özel üniversitelere Hemşirelik bölümü açılması izni tanınmış ve günümüze kadar her yıl binlerce hemşire mezun edilmiştir. 2016 yılında yapılan bir düzenleme sonrası ise Sağlık meslek liseleri hemşirelik bölümü adı yardımcı hemşirelik olarak değiştirilmiştir. Bu nedenle, artık sadece üniversitelerin hemşirelik bölümü mezunları hemşire unvanına sahip olabilmektedir.

EBE NEDİR?

Ebe olmak için liseyi bitirmek gerekiyor. İlgili lisans bölümlerinden bir tanesi olan Ebelik bölümünü kazanmalı ve buradan başarı ile mezun olma şartı aranır. KPSS puanına göre atama yapılacaksınız.

Her yıl 21 Nisan 28 Nisan arasında ebelik haftası kutlanmaktadır. Ebelik haftasının kutlanmasındaki maksat, annelerin en büyük yardımcısı olarak hizmet eden, dünyanın en eski mesleği arasında yer alan ebelerin önemine dikkat çekmektir. Ülkemizde ebelere gereken ilgi ve değerin verilmesini sağlamak amacıyla farkındalık oluşturmak için Çocuk Bayramını içine alan haftada kutlanmaktadır..
Türkiye'de ebe denildiği zaman insanların aklına hep kadın gelse de ancak batı ülkelerinde erkek ebeler de yavaş yavaş görev almaya başlamıştır.