Dolarda son durum! Fed faiz kararı öncesi dolar ne kadar? 11 Aralık euro ve dolar kuru

Dolarda son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Merkez Bankası'nın faiz indirimi beklentisiyle dün 5.81'in üzerini test eden dolar/TL, akşam saatlerinde geriledi. Dolar/TL, 11 Aralık Çarşamba gününe 5.8070 liradan başladı. Piyasalarda bugün açıklanacak ABD Merkez Bankası (Fed) Açık Piyasa Komitesi faiz kararı takip edilecek. Peki, bugün euro ve dolar ne kadar oldu?

Giriş Tarihi 11 Aralık 2019, 08:30 Güncelleme 11 Aralık 2019, 08:30
Dolarda son durum! Fed faiz kararı öncesi dolar ne kadar? 11 Aralık euro ve dolar kuru

İÇİNDEKİLER

Fed faiz kararı öncesi dolarda hareketlilik yaşanıyor. Haftaya 5.78 bandında başlayan dolar kuru dünkü işlem günüde 5.81'in üzerini test etsede burada fazla kalıcı olmadı ve 5.80'li seviyelerde seyretti. ABD Merkez Bankası ( Fed) Açık Piyasa Komitesi bugün faiz kararını açıklayacak. Fed'in, yılın son toplantısında faizlerde değişiklik yapması beklenmiyor. Peki, bugün euro ve dolar ne kadar oldu? İşte 11 Aralık güncel döviz kurları...

GÜNCEL DÖVİZ KURLARI

FED YILIN SON FAİZ KARARINI AÇIKLAYACAK

ABD Merkez Bankası ( Fed) Açık Piyasa Komitesi bugün faiz kararını açıklayacak. Fed'in, yılın son toplantısında faizlerde değişiklik yapması beklenmiyor. Bankanın ekonomiye ve 2020 para politikası duruşuna dair açıklamaları önemli olacak. Fed bu toplantıda politika kararının yanı sıra GSYH, işsizlik ve enflasyon için ekonomik tahminlerini de yayınlayacak.

ART ARDA ÜÇ KEZ FAİZ İNDİRDİ

Fed 11 yıllık beklemenin ardından ilk kez Temmuz ayında faiz indirimine giderek 2015 yılında başladığı sıkılaştırma döngüsüne ara vermişti. Sonrasında ise Eylül ve Ekim'de ikinci ve üçüncü faiz indirimleri gerçekleşti.

Fed 29-30 Ekim tarihlerinde yaptığı toplantısında dünyanın diğer bölgelerindeki yavaşlamaya rağmen, ABD ekonomisinin büyümesini devam ettirmesine yardımcı olmak için bu yıl art arda üçüncü kez faiz indirimine giderek, fonlama faizinde hedef aralığı yüzde 1.50–yüzde 1.75 aralığına çekmişti.