Son dakika: AK Parti'den asgari ücret açıklaması! Asgari ücret zammı ne kadar olacak? Ne zaman belli olacak?

Aralık ayının ilk günlerinden itibaren asgari ücret ve AGİ zammı, gündemde yer alan konuların başında bulunuyor. Yeni yıla az bir zaman kala AGİ ve asgari ücrete ne kadar zam yapılacağı merak ediliyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, işveren ve işçi sendikaları ilk toplantıyı bu hafta başında gerçekleştirdi. Bugün AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik asgari ücret görüşmelerine ilişkin önemli bir açıklamada bulundu. İşte asgari ücret görüşmelerine dair detaylar...

Giriş Tarihi 06 Aralık 2019, 18:44 Güncelleme 06 Aralık 2019, 18:51
Son dakika: AK Parti’den asgari ücret açıklaması! Asgari ücret zammı ne kadar olacak? Ne zaman belli olacak?

İÇİNDEKİLER

Milyonlarca vatandaş yeni yılın yaklaşmasıyla birlikte 1 Ocak'tan itibaren geçerli olacak yeni asgari ücret zammına dair detayları araştırmaya başladı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını 2 Aralık'ta tamamlandı. Bir sonraki toplantı ise önümüzde hafta yapılacak. Komisyon toplantıları ay sonuna kadar devam edecek. Bugün AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik asgari ücretle ilgili önemli bir açıklamada bulundu. Peki, asgari ücret zammı ne kadar olacak? Asgari ücret zammı ne zaman belli olacak? İşte asgari ücret hakkında merak edilen son detaylar...

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÖMER ÇELİK'TEN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik asgari ücretle ilgili bugün yaptığı açıklamada, "Bakanlık, işçi tarafı, işveren tarafı. Bunun bir geleneği var. Her taraf kendi pozisyonunu açıklayacak. Ortak bir noktada çözüm bulunmasıyla ilgili yaklaşım var. Bakanlığın yaklaşımı da hadisenin bileşenleriyle ortak bir nokta çıkarabilmektir. Hiç kimsenin tam olarak dediği olmuyor. Eminim ki bütün taraflar optimum bir noktada sistemin sürdürebilmesi açısından aynı mutabakatla gerçekleştirirler diye bir umudumuz var. Sürecin nasıl işleyeceği açıktır. Bakanlığımızın konuyla ilgili hassasiyet gösterdiğini biliyoruz." ifadelerini kullandı.

TÜRK-İŞ'TEN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Türk-İş'in 23. Olağan Genel Kurulu başladı. Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, konuşmasında asgari ücret tespit çalışmalarına da değindi.

"Gündemde 2020 asgari ücreti var. Bunun kararını asgari ücret tespit komisyonu verecek." diyen Atalay, "Bir sendikamız 3 bin 200 lira olsun dedi. 6 bin diyen var, 10 bin diyen var. Biz bir kişinin yaşam maliyeti olan 2 bin 578 lirayı önerdik. Arkadaşlar bu rakamın üzerinde pazarlık yapacaklar." dedi. Atalay 2 bin 578 TL'nin altındaki pazarlıklarda masada bulunmayacaklarını da sözlerine ekledi.

İKİNCİ TOPLANTI 10 ARALIK'TA TÜRK-İŞ'İN EV SAHİPLİĞİNDE YAPILACAK

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ikinci toplantısı 10 Aralık'ta Türk-İş'in, üçüncü toplantı ise 17 Aralık'ta TİSK'in ev sahipliğinde yapılacak. Komisyonun dördüncü ve son toplantısı Bakanlık'ta olacak.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Asgari ücret zammı 4'üncü toplantıda belli olacak. 4'üncü toplantının tarihi 17 Aralık'ta TİSK'in ev sahipliğinde gerçekleşecek toplantının ardından belli olacak. Komisyon kararını 1 Ocak öncesi açıklayacak ve ilk maaşlar 1 Ocak'ta hesaplarda olacak. Asgari ücret zammından 7 milyon çalışan faydalanacak.