Altın fiyatları haftayı düşüşle kapattı! 6 Aralık gün sonu anlık tam, yarım ve çeyrek altın fiyatı ne kadar?

Özellikle son dönemlerde vatandaşlar arasında güvenilir bir yatırım aracı olarak görülen altın fiyatlarında son durum haftanın son işlem gününde merak edilmeye başlandı. Altın alıp yatırım yapan binlerce kişi altın fiyatları hakkında bilgi edinmek istiyor. Analistler, teknik açıdan ons altın için 1.450 doların destek, 1.484 dolar seviyesinin direnç konumunda olduğunu, gram altın için ise 271-275 lira bandının izleneceğini kaydetti. İşte 6 Aralık gün sonu anlık tam, yarım ve çeyrek altın fiyatları...

Giriş Tarihi 06 Aralık 2019, 19:32 Güncelleme 06 Aralık 2019, 19:32
Altın fiyatları haftayı düşüşle kapattı! 6 Aralık gün sonu anlık tam, yarım ve çeyrek altın fiyatı ne kadar?

İÇİNDEKİLER

Altın fiyatlarında güncel durum, haftanın kapanış gününde çok araştırılan arasında yer alıyor. Global piyasalarda doların özellikle son dönemlerde güven kaybetmesiyle birlikte vatandaşlar altın alıp yatırım yapmaya başladı. Altının ons fiyatı da sabah saatlerinden itibaren önceki günkü kapanışın yüzde 0,2 altında 1.472,9 dolar seviyesinde seyretti. Peki, 6 Aralık gün sonu anlık tam, yarım ve çeyrek altın fiyatı ne kadar oldu? İşte piyasalarda son durum...

ALTIN FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Yeni güne düşüşle başlayan altının gram fiyatı, saat 10.45 itibarıyla önceki kapanışın yüzde 0,1 altında 272,6 liradan işlem gördü. Aynı dakikalarda Kapalıçarşı'da çeyrek altın 444 lira, Cumhuriyet altını da 1.817 liradan satıldı.

Altının ons fiyatı da sabah saatlerinden itibaren önceki günkü kapanışın yüzde 0,2 altında 1.472,9 dolar seviyesinde seyretti.

ANALİSTLERİN DEĞERLENDİRMELERİ

Analistler, ABD ve Çin arasında devam eden ticaret görüşmelerine ilişkin olumlu haber akışına rağmen konuya ilişkin tedirginliklerin devam ettiğini söyledi.

Bugün, yurt içinde veri takviminin sakin olduğunu, yurt dışında, ABD'de istihdam raporundaki tarım dışı istihdam, işsizlik ve ortalama saatli kazançlar verisi başta olmak üzere yoğun veri gündeminin takip edileceğini bildiren analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.450 doların destek, 1.484 dolar seviyesinin direnç konumunda olduğunu, gram altında ise 271-275 lira bandının izleneceğini kaydetti.