Altın fiyatları yükseldi! 30 Kasım canlı gram, yarım, tam ve çeyrek altın fiyatı kaç TL, ne kadar oldu?

Gram, yarım ve çeyrek altın fiyatları, günün en çok araştırılanları arasında yerini aldı. Altın fiyatlarında inişli çıkışlı seyir devam ederken güncel fiyatlar haftasonu vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Kapalıçarşı'da işlem gören 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı bu hafta yüzde 0,44 azalışla 269,00 lira, Cumhuriyet altınının satış fiyatı da yüzde 0,44 değer kaybıyla 1.792,00 lira oldu. Peki, 30 Kasım canlı gram, yarım, tam ve çeyrek altın fiyatı ne kadar oldu? İşte piyasada güncel durum...

Giriş Tarihi 30 Kasım 2019, 17:33 Güncelleme 30 Kasım 2019, 17:33
Altın fiyatları yükseldi! 30 Kasım canlı gram, yarım, tam ve çeyrek altın fiyatı kaç TL, ne kadar oldu?

İÇİNDEKİLER

Halk arasında yastık altı yatırımı olarak bilinen altın fiyatlarında son durum, çok araştırılanlar arasında bulunuyor. İstanbul Kapalıçarşı'da, dünkü kapanışta çeyrek altın 438,00 lira, Cumhuriyet altını 1.792,00 liradan satılırken, 24 ayar külçe altının gram fiyatı yüzde 0,44 düşüşle 269,00 liradan işlem görmüştü. İşte 30 Kasım canlı gram, yarım, tam ve çeyrek altın fiyatı...

ALTIN FİYATLARI NE KADAR OLDU?

ANALİSTLERİN DEĞERLENDİRMELERİ

Analistler, ABD Başkanı Donald Trump'ın Hong Kong'daki gösterilerde uygulanan şiddet ve insan hakları ihlallerinden sorumlu olan Çinli yetkililere yaptırım uygulanmasını öngören yasa tasarısını onaylamasının ardından, devam eden ticaret müzakerelerine ilişkin endişelerin arttığını bildirdi.

Azalan küresel risk iştahı ile altının ons fiyatının dünden itibaren toparlandığını ifade eden analistler, ABD'de piyasaların Şükran Günü tatili nedeniyle yarım gün açık olacağını, bu nedenle bugün sakin bir seyir izlenmesinin beklendiğini dile getirdi.

Analistler, Trump'ın, Hong Kong adımı sonrası 15 Aralık'ta devreye girecek bazı gümrük tarifelerinin ertelenip ertelenmeyeceği ve Çinli yetkililerden gelebilecek konuyla ilgili açıklamaların gündemin odağında bulunduğunu belirterek, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.450 dolar seviyesinin destek konumunda olduğunu, gram altında ise 267-273 lira bandının izleneceğini ifade etti.