Altın fiyatları düştü! 29 Kasım canlı gram, yarım ve çeyrek altın fiyatları ne kadar oldu?

Altın fiyatlarında son durum, günün araştırılanları arasında yer aldı. İstanbul Kapalıçarşı'da, dünkü kapanışta çeyrek altın 440,00 lira, Cumhuriyet altını 1.801,00 liradan satılırken, 24 ayar külçe altının gram fiyatı ise yüzde 0,07 düşüşle 270,20 liradan işlem görmüştü. Haftanın son işlem gününde canlı gram, yarım ve çeyrek altın fiyatları ne kadar oldu sorusu merak konusu oldu. İşte piyasalarda güncel durum...

Giriş Tarihi 29 Kasım 2019, 18:31 Güncelleme 29 Kasım 2019, 18:31
Altın fiyatları düştü! 29 Kasım canlı gram, yarım ve çeyrek altın fiyatları ne kadar oldu?

İÇİNDEKİLER

Altın fiyatlarında düşüş sürerken güncel fiyatlar haftanın kapanış gününde merak edilmeye başlandı. Altın piyasasında, en düşük 269 bin 800 lira, en yüksek 270 bin 500 lirayı gören standart altının kilogram fiyatı, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,06 azalışla 270 bin 100 liradan tamamladı. İşte 29 Kasım canlı gram, yarım ve çeyrek altın fiyatları...

ALTIN FİYATLARI NE KADAR OLDU?

ANALİSTLERİN DEĞERLENDİRMELERİ

Analistler, ABD Başkanı Donald Trump'ın Hong Kong'daki gösterilerde uygulanan şiddet ve insan hakları ihlallerinden sorumlu olan Çinli yetkililere yaptırım uygulanmasını öngören yasa tasarısını onaylamasının ardından, devam eden ticaret müzakerelerine ilişkin endişelerin arttığını bildirdi.

Azalan küresel risk iştahı ile altının ons fiyatının dünden itibaren toparlandığını ifade eden analistler, ABD'de piyasaların Şükran Günü tatili nedeniyle yarım gün açık olacağını, bu nedenle bugün sakin bir seyir izlenmesinin beklendiğini dile getirdi.

Analistler, Trump'ın, Hong Kong adımı sonrası 15 Aralık'ta devreye girecek bazı gümrük tarifelerinin ertelenip ertelenmeyeceği ve Çinli yetkililerden gelebilecek konuyla ilgili açıklamaların gündemin odağında bulunduğunu belirterek, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.450 dolar seviyesinin destek konumunda olduğunu, gram altında ise 267-273 lira bandının izleneceğini ifade etti.