Asgari ücrete kredi veren bankalar hangileri? Asgari ücretli kaç para kredi çekebilir?

Türkiye'de iş hayatında 12 milyon kadar çalışanın asgari ücretli olduğu biliniyor. Asgari ücretli vatandaşlar acil nakit ihtiyaçlarında ne kadar kredi kullanabilir? Asgari ücretliye cazip oranlarla kredi veren bankalar hangileri? Eğer asgari ücretli bir çalışansanız ve kredi siciliniz bankaların belirlemiş olduğu şartlara uygunsa, siz de asgari ücretliye kredi veren bankalar aracılığıyla uygun miktarda kredi kullanabilirsiniz

Giriş Tarihi 27 Kasım 2019, 09:34 Güncelleme 27 Kasım 2019, 09:34
Asgari ücrete kredi veren bankalar hangileri? Asgari ücretli kaç para kredi çekebilir?

İÇİNDEKİLER

Asgari ücret, içinde bulunan ekonomik koşullar değerlendirilerek yiyecek, giyecek, barınma gibi temel ihtiyaçların karşılanması için ödenen ücret türüdür. Devletin belirlemiş olduğu asgari ücret tutarı, günümüzde pek çok vatandaşın da işyerinden aldığı maaşı belirlemektedir. Asgari ücret günlük olarak hesaplansa da işveren tarafından çalışana aylık olarak ödenmektedir.


Asgari Ücretliye Kredi Veren Bankalar

Asgari ücretli vatandaşların kredi sicillerinin düzgün olması ve kredi puanlarının yeterli seviyede yer alması durumunda bankalardan kredi kullanmaları mümkündür. Bankaların çoğu asgari ücretli vatandaşların gelirleri doğrultusunda ihtiyaç kredisi kampanyası düzenlemektedir.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

Eğer asgari ücretli bir çalışansanız ve kredi siciliniz bankaların belirlemiş olduğu şartlara uygunsa, siz de asgari ücretliye kredi veren bankalar aracılığıyla uygun miktarda kredi kullanabilirsiniz. Asgari ücretlilerin çekebilecekleri kredi tutarının üzerinde nakit ihtiyacı duymaları halinde kolay kredi veren bankalar daha çok önem kazanmaktadır. Bankalar tarafından kredi başvurusunda reddedilmemek için asgari ücretliye kolay kredi veren bankaları yazımızda bulabilirsiniz.


Asgari Ücretli En Fazla Ne Kadar Kredi Çekebilir?

Asgari ücretliye kredi veren bankalardan önce, bankaların belirlemiş olduğu kriterlerden bahsetmek gerekmektedir. Asgari ücretli vatandaşlar, yeni yürürlüğe giren yasaya göre bankalardan kredi çekebilme imkanına sahiptir. Buna göre asgari ücretlinin aylık ödemesi gereken kredi taksiti, kredi kartı borcu ve diğer bankacılık ürünlerinin toplam ödemesinin aylık gelirin üzerine çıkmaması gerekmektedir.

Bu durumda şöyle bir tablo ortaya çıkmaktadır: 10.300 TL tutarında kredi için 12 ay vadede aylık ödeme 1014 TL 23.500 TL tutarında kredi için 36 ay vadede aylık ödeme 1025 TL 33.000 TL tutarında kredi için 60 ay vadede aylık ödeme 982 TL Asgari ücretli kredi kullanacaksanız burada yer alan tutarlar göre aylık giderinizi hesaplamanız ve buna göre çekebileceğiniz maksimum limiti görmeniz mümkündür. Asgari Ücretliye Kolay Kredi Veren Bankalar Bankacılık sektöründe asgari ücretli vatandaşlara en uygun faiz oranları ve vade seçenekleri ile kolay kredi veren bankalar, genellikle şubesi olmayan ve dijital bankacılık sektöründe hizmet veren bankalardan oluşmaktadır:

Enpara.com (QNB Finansbank) Cepteteb (TEB Bankası) Yapı Kredi Bankası Akbank Türkiye İş Bankası Denizbank Bunun yanı sıra maaş müşterisi olduğunuz bankalardan da uygun faiz oranlarından yararlanarak acil ihtiyaç kredisi kullanımı yapabilirsiniz.

Kaynak: Bankahaberi