Kredi notu düşük olanlara kredi veren bankalar hangileri?

Ülkemizde kredi kartı ve kredi kullanımı giderek artıyor. Bankalar ise yarışa girdi ve vatandaşlara alternatif oranlara sunmaya başladı. Kredi kartı başvurularında bankaların hemen hemen hepsi, başvuru sahibinin mevcut durumdaki kredi notuna göre değerlendirme yapmaktadır. Eğer banka, kredi notunuzu düşük bulursa sizin başvurunuzu olumsuz değerlendirip talebinizi reddedecektir. Fakat bankacılık sektöründe faaliyet gösteren bazı bankalar, kredi notu düşük olan müşterileri için de birbirinden farklı başvuru kanalları sunmaktadır. Peki kredi notu nedir, nasıl öğrenilir? İşte kredi notu düşük olanlara kredi veren bankalar

Giriş Tarihi 20 Kasım 2019, 11:42 Güncelleme 20 Kasım 2019, 11:42
Kredi notu düşük olanlara kredi veren bankalar hangileri?

İÇİNDEKİLER

Kredi kartı başvurusunda kredi notunuzun yüksek olması ve bankanın kriterlerine uygun seviyede olması oldukça önemlidir. Bu yüzden pek çok kişi kredi başvurusunda kredi notu düşüklere kredi veren bankaları tercih etmektedir. Bankacılık sektöründe faaliyet gösteren özel ve kamu bankaları bazı durumlarda kredi notu düşük kişilere özel kredi kartı uygulamaları ve kampanyaları düzenleyebilmektedir. Özellikle kredi notu 1 ile 699 puan arasında olup, pek çok kredi kartı başvurusundan olumsuz yanıt alan kişiler, bankaların bu fırsatlarını değerlendirebilmektedir. Peki kredi notu nedir, nasıl öğrenilir? İşte kredi notu düşük olanlara kredi veren bankalar...

Kredi Notu Düşüklere Neden Kredi Kartı Verilmiyor?

Kredi kartı başvurusunda bulunan pek çok vatandaşın merak ettiği konulardan biri de kredi notu düşük olanlara bankaların neden kredi kartı vermediği konusudur. Kredi notu bankalar için oldukça önemlidir. Kredi notu sıfır olan bir kişi risk grubunda olsa dahi çalışma durumuna göre kredi kartı kullanma imkanına sahip olabilmektedir. Kredi notunun sıfır olması, bankanın tüketici ile ilgili fikir sahibi olmaması anlamına gelmektedir.

Kredi notu 1 ile 699 puanları arasında olan kişiler, bankalar için en riskli grup olarak tanımlanmaktadır. Bu grupta bulunan kişilerin kredi kartı başvuruları çoğunlukla bankalar tarafından reddedilmektedir. Çünkü kredi notu bu puan aralığında bulunan müşteriler, daha önce kredi kartı borcu yüzünden yasal takibe girmiş kişilerden oluşmaktadır. Dolayısıyla bankalar, daha önce kredi kartı kullanıp borcunu ödeyememiş müşterilerin yeniden kredi kartı almalarına müsaade etmemektedir. Bu nedenle bankalar kredi notu bu aralıkta olan kişilere kredi kartı vermeye çok sıcak bakmamaktadır.

Kredi Notu Düşüklere Kredi Kartı Veren Bankalar

Bankacılık sektöründe faaliyet gösteren özel ve kamu bankaları bazı durumlarda kredi notu düşük kişilere özel kredi kartı uygulamaları ve kampanyaları düzenleyebilmektedir. Özellikle kredi notu 1 ile 699 puan arasında olup, pek çok kredi kartı başvurusundan olumsuz yanıt alan kişiler, bankaların bu fırsatlarını değerlendirebilmektedir. Kredi notu düşük olan kişiler genellikle bloke teminatlı kredi kartına başvuru yapmaktadır. Çünkü bu sayede kredi notunu yeniden yükseltmek ve kredi kartı almak için en mantıklı seçeneklerden biri olarak öne çıkmaktadır. Müşterilerine bloke teminatlı kredi kartı veren bankalar arasında en popüler bankaların başında Kuveyt Türk gelmektedir. Kuveyt Türk bankası, bloke teminatlı kredi kartını en çok veren bankalardan bir tanesi olma özelliğine sahip olmasıyla öne çıkmaktadır. Kuveyt Türk'ün yanı sıra bankacılık sektöründe faaliyetlerini sürdüren şu bankalar da kredi notu düşük olanlara özel kredi kartı kullanım fırsatı sunmaktadır:

Akbank Axess Free

QNB Finansbank

Bonus Garanti BBVA Bonus Flexi

Denizbank Bonus

TEB Bonus

Herkesin Kredi Notu Olur Mu?

Kredi kartı kullanan, daha önce herhangi bir kredi çekten, kredili mevduat hesabı olan ya da kredi kullanan birine kefil olan herkesin kredi sicili oluşmuş demektir.

Kredi Notu Neden 0 Olur?

Bankalarla hiçbir ilişkiniz olmaması, kredi notunuzun 0 görünmesine neden oluyor. 'Ben hiç kredi çekmedim, kredi kartı da kullanmadım, kolay kredi alırım' diye düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Ürün kullanmadığınız ve dolayısıyla hiç borç yapmadığınız için avantajlı olduğunuz yanılgısına düşmeyin. Daha önce hiç ürün kullanmamış olmanız, bankaların sizi tanımıyor olması anlamına geliyor ve bankalar inceleyemedikleri kişilere kredi vermeye yanaşmıyorlar. Bunun için en mantıklı çözüm, düzenli ödeme yapabileceğiniz limitte bir kredi kartı edinmek.

Kredi Notunun Düşük Olması ile Kara Listede Olmak Aynı Şey Mi?

Ödemelerinizi geç yaptığınız için kredi notunuzun düşük olması, kara listeye gireceğiniz anlamına gelmiyor. Kara listede olmak, yasal takibe düşmüşsünüz demek. Kullanmış olduğunuz kredi kartları, krediler, kredili mevduat hesabından kullandığınız kredi veya kefil olduğunuz bir kredi ödemelerini 90 gün geciktirmeniz durumunda hakkınızda yasal takip başlar ve TBB Risk Merkezi ve Kredi Kayıt Bürosu tarafından kara listeye alınırsınız.