21 Ekim dolar ve euro alış satış fiyatı kaç TL, ne kadar oldu? İşte canlı fiyatlar...

Piyasalardaki güncel gelişmeleri yakından takip eden pek çok kişi dolar ve euro alış satış fiyatı hakkında bilgi edinmek istiyor. Dolar/TL hafta içinde 5,94 sınırına kadar çıkmasının ardından düşüşe geçerek, yurt içi piyasalarda haftayı 5,7890 seviyesinden tamamladı. Şimdi yüz binlerce vatandaşlar 21 Ekim dolar ve euro alış satış fiyatı ne kadar oldu sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki, dolar kaç TL oldu? İşte dolar ve euro canlı alış satış fiyatı...

Giriş Tarihi 21 Ekim 2019, 18:13 Güncelleme 22 Ekim 2019, 17:51
21 Ekim dolar ve euro alış satış fiyatı kaç TL, ne kadar oldu? İşte canlı fiyatlar...

İÇİNDEKİLER

Dolar ve eurodaki son durum, piyasalardaki gelişmeleri yakından takip eden kişiler tarafından araştırılıyor. Bir süredir dengesiz bir grafik çizen dolar Cuma günü kapanışta 5.79 - 5.80 lira aralığında işlem görmüştü. Dolar bugüne 5.7955 bandında başladı. Peki, 21 Ekim dolar ve euro alış satış fiyatı kaç TL, ne kadar oldu? İşte piyasalarda son durum...

DOLAR VE EURO NE KADAR OLDU?

SON DAKİKA DOLAR HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN

Suriye konusunda, ABD ile varılan anlaşma ile Türk lirası varlıklarının değerlenmesi önündeki en önemli bariyerlerden biri aşılırken, küresel risklerden oluşan engeller konusunda da iyimserlik arttı.

Türkiye'nin, Suriye'nin kuzeydoğusunda elde ettiği başarı ile azalan jeopolitik risklerin yanı sıra küresel tarafta ticaret müzakereleri ve Brexit'e ilişkin artan iyimserlik, Türk lirası varlıkların değerlenme süreci önündeki bariyerlerin ortadan kalktığına işaret etti.

Barış Pınarı Harekatı'nın jeopolitik risk algısını, ABD'den gelen açıklamaların da tedirginlikleri artırması ile Türk lirası varlıkları üzerinde oluşan baskı haftanın son işlem gününe kadar etkili olmuştu.

Bu hafta 93.000 puan sınırına kadar gerilerek 4 ayın en düşük seviyesini gören BIST 100 endeksi, Türk lirası varlıkların üzerinde baskıya neden olan bariyerlerin ortadan kalkması ya da hafiflemesi ile yükselişe geçerek haftayı 98.415,34 puandan tamamladı.

ABD ile Türkiye'nin Suriye konusunda anlaşmaya varması ve ABD Başkanı Donald Trump'ın yaptırımların kaldırılacağını söylemesi ile Türk lirası diğer para birimleri karşısında değerlenirken, BIST 100 endeksi de hafta içinde gördüğü en düşük seviyeye göre yaklaşık 5383,42 puan yükseldi. Dolar/TL hafta içinde 5,94 sınırına kadar çıkmasının ardından düşüşe geçerek, yurt içi piyasalarda haftayı 5,7890 seviyesinden tamamladı.

Analistler, azalan jeopolitik risk algısının yanı sıra yurt dışında da piyasaların önündeki engellere ilişkin olumlu gelişmeler yaşandığını belirterek, ABD ve Çinli yetkililer arasında Washington'da devam eden ticaret müzakerelerine ilişkin iyimserlik ve Brexit gelişmelerinin bu konuda öne çıkan başlıklar olduğunu bildirdi.