Dolar fiyatlarında düşüş! Dolar ve euro kaç TL, ne kadar oldu? İşte dolar, euro canlı güncel alış satış fiyatı

Piyasalarda yaşanan gelişmelerin ardından dolar ve eurodaki güncel fiyatlar vatandaşlar tarafından büyük bir merakla araştırılıyor. Dün Beştepe'de Türkiye ve ABD heyetinin görüşmesiyle birlikte piyasalarda hareketlilik yaşanıyor. ABD ve Türkiye arasındaki Beştepe'deki görüşmelerin ardından dolarda düşüş yaşandığı görülüyor. Peki, dolar ve euro kaç TL, ne kadar oldu? İşte dolar ve euro canlı alış satış fiyatı...

Giriş Tarihi 18 Ekim 2019, 18:30 Güncelleme 18 Ekim 2019, 18:30
Dolar fiyatlarında düşüş! Dolar ve euro kaç TL, ne kadar oldu? İşte dolar, euro canlı güncel alış satış fiyatı

İÇİNDEKİLER

Dolar bir süredir piyasalarda dengesiz bir grafik çiziyordu. Dün heyetler arası görüşmeler öncesi 5,88-5,93 bandında işlem gören dolar/TL, Türkiye ile ABD'nin, Suriye'nin kuzeydoğusundaki operasyon için anlaşmaya varmasının ardından düşüşe geçerek 5,8350 seviyelerine düştü. Bu kapsamda vatandaşlar "Dolar ve euro ne kadar oldu?" sorusuna yanıt aramaya başladı. İşte piyasalardaki son durum...

GÜNCEL DÖVİZ KURLARI (DOLAR VE EURO)

DOLARDA DÜŞÜŞ SÜRÜYOR

Dolar/TL, Türkiye ile ABD'nin, Suriye'nin kuzeydoğusundaki operasyon için anlaşmaya varmasının ardından düşüşe geçerek 5,8350 seviyelerinde işlem görüyor.

Döviz ve pay piyasaları Barış Pınarı Harekatı konusundaki gelişmeler ve ABD ile yürütülen diplomatik ilişkilerin etkisiyle hafta başından bu yana dalgalı bir seyir izledi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde basına kapalı gerçekleştirilen ve 2 saat 40 dakika süren heyetler arası görüşmenin ardından yapılan açıklamada Türkiye ile ABD'nin, Suriye'nin kuzeydoğusundaki operasyon için anlaşmaya vardığı bildirildi.

Açıklamanın ardından düşüşe geçen ve yaklaşık yüzde 2 değer kaybeden dolar/TL, 5,8168'e kadar gerilemesinin ardından saat 22.15 itibarıyla önceki kapanışa göre yaklaşık yüzde 1 azalışla 5,8350 seviyesinde işlem görüyor.

Merkez Bankası anketinde yıl sonu tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi, yüzde 13.96'dan yüzde 12.69'a gerilerken, dolar kuru beklentisi 6.0 liradan, 6.04 liraya yükseldi.

Merkez Bankası'nın reel sektör ve finansal sektör temsilcileri ile profesyonellerden oluşan 67 katılımcının yanıtladığı beklenti anketi verilerine göre;

- Ekim ayı TÜFE beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 1.93 iken, bu anket döneminde yüzde 1.90 olmuştur.
- Kasım ayı TÜFE beklentisi aynı anket dönemlerinde sırasıyla yüzde 1.17 ve yüzde 1.13 oldu.
- Aralık ayı TÜFE beklentisi yüzde 0.93 oldu.