14 Ekim gram, tam, yarım çeyrek altın fiyatları ne kadar oldu? İşte canlı alış satış fiyatı...

Ülkemizde güvenilir yatırım araçlarından olan altında son durum vatandaşlar tarafından büyük bir merakla araştırılıyor. Son dönemlerde doların piyasadaki güvenirliğini kaybetmesiyle birlikte altın alıp yatırım yapan vatandaşlar fiyatlar hakkında araştırmalarını sürdürüyor. Cuma günü kapanışta, çeyrek altın 455,00 lira, gram altın ise 279,90 liradan işlem görmüştü. Peki, 14 Ekim gram, tam, yarım çeyrek altın fiyatları ne kadar kaç TL oldu? İşte canlı alış satış fiyatı...

Giriş Tarihi 14 Ekim 2019, 18:12 Güncelleme 15 Ekim 2019, 17:50
14 Ekim gram, tam, yarım çeyrek altın fiyatları ne kadar oldu? İşte canlı alış satış fiyatı...

İÇİNDEKİLER

Vatandaşlar tarafından yastık altı yatırımı olarak bilinen altın fiyatları fiyatlarındaki son durum piyasalarda hareketlilik yaşanmasıyla birlikte araştırıyor. Piyasalarda yaşanan hareketlilik nedeniyle altın fiyatlarında da değişimler gözleniyor. Geçtiğimiz hafta başlarında düşüş eğiliminde olan altın fiyatları, döviz kurlarındaki hareketlilik nedeniyle yukarı yönlü seyir izledi. Peki, 14 Ekim gram, tam, yarım çeyrek altın fiyatları ne kadar kaç TL? İşte fiyatlardaki son durum...

ALTIN FİYATLARI NE KADAR OLDU?

UZMANLAR NELER SÖYLEDİ?

Analistler, gelecek hafta yürürlüğe girecek ABD'nin Çin ürünlerine getirdiği ek gümrük tarifelerinin, bugün Washington'da başlayacak müzakerelerin ilk bölümünde görüşüleceği ve ertelenmesini sağlayacak bir anlaşmaya varılabileceği beklentilerinin küresel risk iştahını artırdığını ifade etti.

Artan risk iştahına paralel altın fiyatlarında aşağı yönlü hareketin gözlemlenebileceğini ifade eden analistler, ticaret görüşmelerine ilişkin haber akışının yatırımcıların odağında olduğunu söyledi.

Analistler, ABD ve Çinli yetkililer arasında devam eden ticaret görüşmelerine ilişkin yapılan olumlu açıklamaların küresel piyasalarda risk iştahını artırdığını belirtti. Artan risk iştahının altının ons fiyatında gerilemeye neden olduğunu ifade eden analistler, yurt içinde ise devam eden Barış Pınarı Harekatı nedeniyle altın fiyatlarının yükseldiğini söyledi.

Suriye sınırına ilişkin gelişmelerin dolar kuru üzerinden altının gram fiyatında belirleyici olmaya devam edeceğini aktaran analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.475 doların destek, 1.500 dolar seviyelerinin direnç konumuna gelebileceğini, gram altında ise 287 liranın direnç olarak öne çıktığını kaydetti.