Burs ve kredi alanlara müjde! KYK burs ve kredi ücretlerinde artış olacak mı? Burs, kredi ücreti ne kadar?

Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) burs başvuruları için heyecanlı bekleyiş sürerken aynı zamanda burs ve kredi ücretlerinin artıp artmayacağı merak konusu oldu. Burs ve kredi alan öğrenciler büyük bir heyecanla 2020 yılında KYK burs ve kredi ücretlerinde artış olacak mı sorusuna yanıt aramaya başladı. Müjdeli haberi Başkan Recep Tayyip Erdoğan öğrencilerle paylaştı.

Giriş Tarihi 12 Ekim 2019, 19:02 Güncelleme 12 Ekim 2019, 19:02
Burs ve kredi alanlara müjde! KYK burs ve kredi ücretlerinde artış olacak mı? Burs, kredi ücreti ne kadar?

İÇİNDEKİLER

Üniversitelerin açılmasıyla birlikte KYK burs ve kredi başvurularının başlayacağı tarihi beklemeye başladı. Burs ve öğrenim kredisi başvuruları için geri sayım sürüyor. Başkan Recep Tayyip Erdoğan öğrencilerle müjdeli haberi de paylaştı. Peki, KYK burs ve kredi ücretlerinde artış olacak mı? KYK burs ve kredi ücreti ne kadar?

KYK BURS VE KREDİ ÜCRETLERİ ARTACAK MI?

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni'nde "Kredi veya burs olarak olarak lisans öğrencilerimize aylık biliyorsunuz 500 lira ödüyoruz. Şimdi yeni bir zam daha gelecek." şeklinde açıklama yaparak müjdeyi verdi.

KYK BURS VE KREDİ BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Burs/kredi başvuruları her yıl kamuoyuna duyurulan tarihler arasında e-Devlet üzerinden alınmaktadır. e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek mutlaka e-devlet şifresi almaları veya diğer e-devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekmektedir. Başvuru sırasında öğrenciden ekonomik, sosyal ve eğitim durumuna ilişkin bilgiler talep edilmekte ve bu bilgiler kamu kurumlarından alınan veriler ile karşılaştırılarak teyit edilmektedir. Yapılan değerlendirme sonucunda bütçe durumuna göre belirlenen sayıda öğrenciye burs verilmekte, durumu mevzuata uygun diğer tüm öğrencilere ise öğrenim kredisi verilmektedir.

BURS/KREDİ BAŞVURULARI AYRI AYRI MI YAPILMAKTADIR?

Burs/kredi başvuruları internet ortamında aynı başvuru sayfası üzerinden ayrı ayrı değil birlikte alınmaktadır.

KYK BURS VE KREDİ ÜCRETLERİ NE KADAR?

Lisans ve önlisans bölümleri için ödemeler 470 TL'den 500 TL'ye,
Yüksek lisans bölümleri için ödemeler (2018) 940 TL'den 1000 TL'ye,
Doktorabölümleri için ödemeler (2018) 1.410 TL'den 1500 TL'ye yükseldi.