Müjde üstüne müjde! 4 Ekim en uygun, güncel konut, taşıt ve bireysel kredi faiz oranları! İşte hesaplama

Kredi faiz oranları için müjde üstüne müjde gelirken taşın altına ellerini özel bankalarda koydu. Bankalar kredi faiz oranlarını hızla düşürmeye devam ediyor. Konut, taşıt ve bireysel kredi oranları en düşük seviyede. Bu bağlamda ilk defa özel bir banka yüzde 1.10 altına inerek yüzde 1 seviyesinde konut kredisi vermeye başladı. Kamu bankaları ise tıpkı konut kredisinde olduğu gibi ihtiyaç kredisi içinde standart tek bir faiz oranı uyguluyor. Kredi faiz oranlarını düşüren bankalar özellikle konut kredilerinde sundukları fırsatlarla vatandaşların ev sahibi olmalarını sağlıyor. Konut kredisi çekecek vatandaşlar da merakla en uygun güncel konut kredisi faiz oranlarını araştırıyor. İşte 4 Ekim en uygun, güncel, taşıt ve bireysel kredi faiz oranları ve hesaplama yöntemleri

Giriş Tarihi 04 Ekim 2019, 10:21 Güncelleme 04 Ekim 2019, 10:33
Müjde üstüne müjde! 4 Ekim en uygun, güncel konut, taşıt ve bireysel kredi faiz oranları! İşte hesaplama

İÇİNDEKİLER

4 Ekim en uygun, güncel, taşıt ve bireysel kredi faiz oranları belli oldu! İşte hesaplama yöntemleri. Merkez Bankası faiz indirimi sonrasında özel bankalar kredi faiz oranlarını indirmeye başladı. Konut kredisi çekmek isteyenler ise merakla, 4 Ekim en uygun güncel konut kredisi faiz oranları ne kadar? Sorusunun cevabını aramaya başladı. Peki, 4 Ekim en uygun güncel konut, taşıt ve bireysel kredi faiz oranları ne kadar? Konut kredisi, satın alınacak evin teminat altına alınması koşuluyla bankalar tarafından verilen bir kredi türü. Kredinin vadesi genellikle sabit faiz oranlarıyla 5 ila 30 yıl arasında değişebiliyor. Konut kredisine başvurmak için satın almak istediğiniz konuta karar verdikten sonra kredi imkanları sunan bankaları araştırmanız gerekir.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA GEÇİNİZ

4 EKİM CUMA KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI

Ziraat Katılım Bankası Konut Kredisi Faiz Oranı % 0.99

Kuveyt Türk Konut Kredisi Faiz Oranı % 1.11

QNB Finansbank Konut Kredisi Faiz Oranı Yüzde 1.28

Vakıf Katılım Bankası Konut Kredisi Faiz Oranı % 1.29

Alternatif Bank Konut Kredisi Faiz Oranı % 1.30

Türkiye Finans Katılım Bankası Konut Kredisi Faiz Oranı % 1.33

Denizbank Konut Kredisi Faiz Oranı % 1.37

Fibabanka Konut Kredisi Faiz Oranı % 1.49

Şekerbank Konut Kredisi Faiz Oranı % 1.59

Burgan Bank Konut Kredisi Faiz Oranı % 1.69

Anadolu Bank Konut Kredisi Faiz Oranı % 1.85

Odeabank Konut Kredisi Faiz Oranı % 1.92

HSBC Bank Konut Kredisi Faiz Oranı % 1.99

Şeker Finans Konut Kredisi Faiz Oranı % 2.15

TEB Konut Kredisi Faiz Oranı % 1.15

İş Bankası Konut Kredisi Faiz Oranı % 1.17

Akbank Konut Kredisi Faiz Oranı % 1.17

ING Bank Konut Kredisi Faiz Oranı % 1.17

Yapı Kredi Bankası Konut Kredisi Faiz Oranı % 1.17

Albaraka Türk Konut Finansmanı % 1.19

Garanti Bankası Konut Kredisi Faiz Oranı % 1.26

ICBC Bank Konut Kredisi Faiz Oranı % 1.27

2019 Vakıfbank Konut Kredisi Faiz Oranı % 0.99

Ziraat Bankası Konut Kredisi Faiz Oranı % 0.99

Halkbank Konut Kredisi Faiz Oranı % 0.99

EN UYGUN TAŞIT KREDİSİ VEREN BANKALAR

Alternatif Bank Taşıt Kredisi Faiz Oranı % 1.40

Vakıf Katılım Bankası Taşıt Kredisi Faiz Oranı % 1.43

Ziraat Bankası Taşıt Kredisi Faiz Oranı % 1.43

ICBC Taşıt Kredisi Faiz Oranı % 1.44

Kuveyt Türk Taşıt Kredisi Faiz Oranı % 1.24

Albaraka Türk Taşıt Kredisi Faiz Oranı % 1.24

TEB Taşıt Kredisi Faiz Oranı % 1.25

Ziraat Katılım Bankası Taşıt Kredisi Faiz Oranı % 1.37

ING Bank Taşıt Kredisi Faiz Oranı % 1.39

İş Bankası Taşıt Kredisi Faiz Oranı % 1.39

EN UYGUN BİREYSEL KREDİ VEREN BANKALAR

QNB Finansbank İhtiyaç Kredisi Faiz Oran % 1.29

Fibabanka İhtiyaç Kredisi Faiz Oranı % 1.29

Garanti Bankası İhtiyaç Kredisi Faiz Oranı % 1.39

ING Bank İhtiyaç Kredisi Faiz Oranı Yüzde 1.39

Albaraka Türk İhtiyaç Kredisi Faiz Oranı % 1.40

Alternatif Bank İhtiyaç Kredisi Faiz Oranı % 1,40

Denizbank İhtiyaç Kredisi Faiz Oranı % 1.19

TEB İhtiyaç Kredisi Faiz Oranı % 1.25

Vakıfbank İhtiyaç Kredisi Faiz Oranı % 1.25

Ziraat Bankası İhtiyaç Kredisi Faiz Oranı % 1.25

Halkbank İhtiyaç Kredisi Faiz Oranı % 1.25

İHTİYAÇ KREDİSİNDE DE FAİZ İNDİRİMLERİ

Son kredi faiz oranları indirim trendi ile birlikte kamu bankaları tıpkı konut kredisinde olduğu gibi ihtiyaç kredisi(ihtiyaç kredisi) içinde standart tek bir faiz oranı uygulamaya başladı. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank tarafından güncel ihtiyaç kredisi faiz oranı %1.35 olarak belirlendi. Vatandaşlar kamu bankalarına başvuruda bulunarak 1.35 bandından faiz oranı ile ihtiyaç kredilerini çekebiliyor. Özel bankalar ise ihtiyaç kredilerinde farklı oranları uyguluyor. Özel bankalar arasında Türkiye Ekonomi Bankası(TEB) tarafından sunulan ihtiyaç kredisi faiz oranı olan 1.25 bandı ile şu andaki en düşük güncel ihtiyaç kredisi faiz oranı oldu. Kamu bankalarından da düşük faiz oranı sunması ile tüketici kredilerinde en yeni trend TEB oldu. İhtiyaç kredilerinde en yüksek kredi faiz oranı ise 1.76 ile Garanti BBVA tarafından sunuluyor. Garanti BBVA, son indirim kampanyası ile birlikte tüketici kredisinde 1.76 faiz oranını uygulamaya başladı.

Taşıt kredilerinde ise hem kamu hem de özel bankalar arasında önemli farklılıklar bulunuyor. Her bankanın taşıt kredisi faiz oranları değişkenlik gösteriyor. Kamu bankalarında Halkbank 1.42, Ziraat Bankası 1.43 ve Vakıfbank 1.13 faiz oranını uyguluyor.

KONUT KREDİSİ ALABİLMEK İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

Yaptığınız kredi başvurusu ön onay aldığında ikinci adım olarak gerekli belgelerle bankaya gitmeniz gerekir. Konut kredisi için banka tarafından nüfus cüzdanı, ikametgah ve gelir beyanı olmak üzere üç temel belge talep edilir. Düzenli bir geliriniz olması halinde başvurunuzun onaylanması ihtimali oldukça yüksektir. (takvim.com.tr) Daha önceki kredi borcu nedeniyle hakkında banka takip kararı olan kişiler ise kredi alamazlar. Konut kredilerinde ipotek uygulaması söz konusu olduğu için kefil istenmez. Eğer başvuran kişi yeterli bir gelire sahip değilse o zaman kefil uygulaması devreye girebilir.

KONUT KREDİSİ NEDİR?

Konut kredisi, satın alınacak evin teminat altına alınması koşuluyla bankalar tarafından verilen bir kredi türü. Kredinin vadesi genellikle sabit faiz oranlarıyla 5 ila 30 yıl arasında değişebiliyor. Konut kredisine başvurmak için satın almak istediğiniz konuta karar verdikten sonra kredi imkanları sunan bankaları araştırmanız gerekir. Sizin için en uygun faiz oranlarını sunan bankaları araştırmanız ve başvurmanız gerekecektir. Kredi başvurunuz onaylandıktan sonra artık devreye gayrimenkul değerlendirme uzmanları giriyor.

Uzmanlar, satın almak istediğiniz evin değerini belirledikten sonra, evin değerinin dörtte birini peşinat ödemesi olarak vermeniz gerekir. Yasalar gereği, belirlenen ekspertiz değerinin %70-75'ine kadar konut kredisi verilebiliyor. Evin kalan %25'lik ücreti içinse peşinatınız olması gerekir. Sözleşmeniz süresince belirlenen faiz oranı ve vade üzerinden aylık olarak ödemelerinizi gerçekleştirebilirsiniz.