İŞKUR TYP başvuru sonuçları açıklandı mı? İŞKUR TYP kura sonuçları ne zaman açıklanacak?

İŞKUR TYP ilanlarına yakın bir dönemde başvuru yapan pek çok kişi heyecanla sonuçların açıklanacağı tarih hakkında araştırmalar yapmaya başladı. Başvuruların sona ermesiyle beraber kura sonuçlarının ne zaman ve nereden ilan açıklanacağı başvuru yapanların gündeminde bulunuyor. Peki, İŞKUR TYP kura sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte İŞKUR TYP başvuru sonuçlarına dair merak edilen detaylar...

Giriş Tarihi 01 Ekim 2019, 19:08 Güncelleme 01 Ekim 2019, 19:50
İŞKUR TYP başvuru sonuçları açıklandı mı? İŞKUR TYP kura sonuçları ne zaman açıklanacak?

İÇİNDEKİLER

İŞKUR TYP başvuru sonuçları, İŞKUR'da yayımlanan ilanlara başvuru yapan vatandaşlar tarafından merakla bekleniyor. Sonuçlar için geri sayım başladı. Gözler kura çekilişleri için İŞKUR'dan yapılacak açıklamaya çevrildi. Peki, İŞKUR TYP başvuru sonuçları açıklandı mı? İŞKUR TYP kura sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte Toplum Yararına Program başvuru sonuçları hakkında merak edilenler...

İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

İŞKUR TYP başvuru sonuçları bazı illerde açıklanmaya başlandı. Noter kurası ile belirlenen İŞKUR TYP kura çekiliş sonuçları, kurumlar tarafından tarihlerde açıklanmaktadır.

İŞKUR TYP EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

YALOVA'DA 328 KİŞİ İŞ SAHİBİ OLDU

Yalova'da İŞKUR tarafından Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda temizlik ve güvenlik hizmetlerinde istihdam edilecek personeller noter kurası ile belirlendi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Yalova Çalışma ve İş Kurumu yöneticileri ve proje başvurusunda bulunan vatandaşların hazır bulunduğu kura çekimi öncesi konuşan İŞKUR İl Müdürü Erhan Dede, uzun bir süredir amacına uygun ve başarılı bir şekilde uygulamaya koydukları Toplum Yararına Programlara başvuru şartlarını taşıyan guruplara istihdam imkânı sunulduğunu söyledi.

Müdür Dede, diğer taraftan da projelerin uygulandığı ve dokunduğu alanlarda faydalı işlerin ortaya çıktını ifade etti. Müdür Dede, "Bugün burada okullarımızın daha temiz, yavrularımızın daha sağlıklı ve güvenli bir ortamda eğitim görmesi adına uygulamaya koyduğumuz TYP'de çalışma hakkını elde eden her katılımcının bu anlamda çok faydalı işlere imza atacağına inanıyorum. Programın okullarımız ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi. Bu kapsamda Yalova İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine bağlı okullarda uygulanacak programlarda 250 temizlik görevlisi, 78 güvenlik görevlisi olmak üzere toplamda 328 kişi İŞKUR tarafından istihdam edilecek. Programların 1 Ekim tarihi itibariyle başlayacağı bildirildi.

Elazığ İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde 9 ay süresince çalıştırılmak üzere Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında 500'ü temizlik, 172'si güvenlik olmak üzere toplam 672 kişinin işe alınacağı daha önceden duyurulmuştu. 16 - 20 Eylül tarihlerinde başvuruların alınacağı programda, 24-25 Eylül tarihlerinde ise noter huzurunda kura çekimi yapılacak. Kurada ismi çıkanlar ise 1 Ekim 2019 ile 30 Haziran 2020 tarihleri arasında belirlenen yerlerde devlet dairesinde çalışma imkanına sahip olacak. Asıl ve yedek katılımcılar bundan önceki programlarda olduğu gibi noter kurasıyla belirlenecek.

ADAYLAR NASIL SEÇİLECEK?

Katılımcıların seçiminde uygulanan 3 ayrı yöntem bulunmaktadır. Her Programın niteliğine göre bu yöntemlerden hangisinin kullanılacağı Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından belirlenir.

- Noter kurası yöntemi,

- Liste yöntemi,

- Yüzde seksen noter kurası, yüzde yirmi liste yöntemi.