Büyük müjde! 2020'de asgari ücrete 625 lira zam var mı?

Asgari ücret zammı ne kadar? Asgari ücret günlük hesaplanır, aylık ödenir. Bir insanın temel ihtiyaçları olan beslenme, barınma, ısınma, giyinme, ulaşım ve eğitim gibi gereksinimlerden kaynaklanan masrafları karşılayabilmesi için, çalışmalarına karşılık verilen en düşük ücret anlamına gelen asgari ücret bu doğrultuda düzenlenmiştir.

Giriş Tarihi 01 Ekim 2019, 08:58 Güncelleme 09 Ekim 2019, 08:55
Büyük müjde! 2020’de asgari ücrete 625 lira zam var mı?

İÇİNDEKİLER

Asgari ücret alan milyonlarca vatandaş 2020 yılında ne kadar zam alacaklarını oldukça merak ediyor. Aralık ayında asgari ücret pazarlıklarının görüşülmesi bekleniyor. Asgari ücret ile beraber AGİ hesaplamasının neye göre yapılacağı merak konusu. Ayrıca asgari ücret 2020 yılının Ocak ayından itibaren geçerli olacaktır ve ilk görüşmelerin her yıl olduğu gibi bu yılda Aralık ayı içerisinde yapılması düşünülmektedir.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA GEÇİNİZ

2020 ASGARİ ÜCRET GÖRÜŞMELERİ

2020 senesi asgari ücret görüşmelerine Aralık ayında başlanacak. Asgari ücret saptama komisyonu doğrulusunda gerçekleşecek olan görüşmeler kapsamında yurttaşların bir senelik zam seviyesi belirlenecek. Bu komisyonda işçi sınıfı tarafını temsil etmek üzere Türk İş, işveren tarafını temsil etmek amacıyla TİSK ve hükümet adına Çalışma Bakanlığı olacak. Görüşmeler en az 3 ya da 4 toplantı olacak uyuşma sağlanamazsa bu sayı artacak. Zam görüşmelerinin Aralık sonu veya Ocak başında en geç belli olması bekleniyor.

2020 ASGARİ ÜCRET MİKTARI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Asgari ücret ile beraber AGİ hesaplamasının neye göre yapılacağı merak konusu. Ayrıca asgari ücret 2020 yılının Ocak ayından itibaren geçerli olacaktır ve ilk görüşmelerin her yıl olduğu gibi bu yılda Aralık ayı içerisinde yapılması düşünülmektedir.