Güncel kredi faiz oranları yüzde kaç oldu? 27 Eylül 60 -120 - 180 ay konut kredisi faiz oranları son durum nedir?

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank, ay başında konut faiz oranlarında indirime giderek, ikinci el dahil tüm konutlar için aylık faizi yüzde 0,99'dan başlayan oranlara düşürürken, vadeleri de kamu bankalarının tarihinde ilk kez 120 aydan 180 aya kadar yükseltmişti. Bankacılık yetkililerinden edinilen bilgiye göre Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'ın ağustos başında konut kredisi faiz oranlarını yüzde 1'in altına çekmelerinin ardından müşterilerinden gelen talep rekor seviyeye çıkarken, 7 iş gününde 34 bini aşan kişinin 5,9 milyar liralık kredi başvurusunda bulunduğunu kaydedildi. Eylül ayı 60 -120 ay konut kredisi faiz oranları son durum nedir? Güncel kredi faiz oranları yüzde kaç oldu?

Giriş Tarihi 27 Eylül 2019, 10:53 Güncelleme 27 Eylül 2019, 10:53
Güncel kredi faiz oranları yüzde kaç oldu? 27 Eylül 60 -120 - 180 ay konut kredisi faiz oranları son durum nedir?

İÇİNDEKİLER

Kredi faiz oranları Eylül ayının sonlarına geldiğimiz şu günlerde internette araştırılmaya devam ediyor. Vatandaşlar bütçelerine göre 60 -120 - 180 ay bandında taksitle ev sahibi olmak istiyor. Kamu bankaları olan Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'ın ardından özel bankalarda kredi faiz oranlarında indirime gitti. Eylül ayı için güncel listeyi haberimizde yayınladık. Bu anlamda konut kredisi faiz oranları 60 -120 ay arasında değişiyor. Konut kredisi almak istediğiniz evin koşullarına göre verilen bir kredidir. Kredinin vadesi genellikle sabit faiz oranlarıyla 5 ila 30 yıl arasında değişebiliyor. Konut kredisine başvurmak için satın almak istediğiniz konuta karar verdikten sonra kredi imkanları sunan bankaları araştırmanız gerekir.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA GEÇİNİZ

60 AY VADELİ KONUT KREDİSİ FAİZ ORANI LİSTESİ

% 0.99 KONUT KREDİSİ FAİZ ORANI VEREN BANKALAR

Ziraat Bankası Konut Kredisi,

Vakıfbank Konut Kredisi,

Halkbank Konut Kredisi ,

Ziraat Katılım Bankası Konut Kredisi ,

% 1.17 KONUT KREDİSİ FAİZ ORANI VEREN BANKALAR

İş Bankası Konut Kredisi,

Akbank Konut Kredisi

DİĞER FAİZ ORANLARI İLE KONUT KREDİSİ VEREN BANKALAR

TEB Konut Kredisi Faiz Oranı % 1.15

Albaraka Türk Konut Finansmanı % 1.19

Yapı Kredi Bankası Konut Kredisi Faiz Oranı % 1.26

Garanti Bankası Konut Kredisi Faiz Oranı % 1.26

ING Bank Konut Kredisi Faiz Oranı % 1.29

Vakıf Katılım Bankası Konut Kredisi Faiz Oranı % 1.29

QNB Finansbank Konut Kredisi Faiz Oranı Yüzde 1.29

Alternatif Bank Konut Kredisi Faiz Oranı % 1.30

Türkiye Finans Katılım Bankası Konut Kredisi Faiz Oranı % 1.33

ICBC Bank Konut Kredisi Faiz Oranı % 1.36

Denizbank Konut Kredisi Faiz Oranı % 1.37

Fibabanka Konut Kredisi Faiz Oranı % 1.49

Şekerbank Konut Kredisi Faiz Oranı % 1.49

HSBC Bank Konut Kredisi Faiz Oranı % 1.99

Konut kredisine binlerce kişi başvurdu

Bankacılık yetkililerinden edinilen bilgiye göre Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'ın ağustos başında konut kredisi faiz oranlarını yüzde 1'in altına çekmelerinin ardından müşterilerinden gelen talep rekor seviyeye çıkarken, 7 iş gününde 34 bini aşan kişinin 5,9 milyar liralık kredi başvurusunda bulunduğunu kaydedildi. Başvuru sayısı ve tutarının, bu kadar kısa bir zaman diliminde ulaşılmış en yüksek seviyeye işaret ettiğini ifade eden kaynaklar, talebin bayram tatili sonrasında da devam edebileceğini tahmin etti. Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank, ay başında konut faiz oranlarında indirime giderek, ikinci el dahil tüm konutlar için aylık faizi yüzde 0,99'dan başlayan oranlara düşürürken, vadeleri de kamu bankalarının tarihinde ilk kez 120 aydan 180 aya kadar yükseltmişti.

Türkiye ekonomisindeki dengelenme sürecine paralel enflasyondaki gerileme ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) faiz indirim sürecine girmesiyle bankalar da bu ay başından itibaren mevduat ve kredi faiz oranlarını düşürmeye başlamıştı. Analistler, faiz oranlarındaki gerilemenin devam etmesinin beklendiğini belirterek, kamu bankalarından sonra özel bankaların da faizlerde düşüş sürecini başlatacağını ve böylece kredi pazarının daha da büyüyeceğini ifade etti.

KONUT KREDİSİ ALABİLMEK İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

Yaptığınız kredi başvurusu ön onay aldığında ikinci adım olarak gerekli belgelerle bankaya gitmeniz gerekir. Konut kredisi için banka tarafından nüfus cüzdanı, ikametgah ve gelir beyanı olmak üzere üç temel belge talep edilir. Düzenli bir geliriniz olması halinde başvurunuzun onaylanması ihtimali oldukça yüksektir. Daha önceki kredi borcu nedeniyle hakkında banka takip kararı olan kişiler ise kredi alamazlar. Konut kredilerinde ipotek uygulaması söz konusu olduğu için kefil istenmez. Eğer başvuran kişi yeterli bir gelire sahip değilse o zaman kefil uygulaması devreye girebilir.

KONUT KREDİSİ NEDİR?

Konut kredisi, satın alınacak evin teminat altına alınması koşuluyla bankalar tarafından verilen bir kredi türü. Kredinin vadesi genellikle sabit faiz oranlarıyla 5 ila 30 yıl arasında değişebiliyor. Konut kredisine başvurmak için satın almak istediğiniz konuta karar verdikten sonra kredi imkanları sunan bankaları araştırmanız gerekir. Sizin için en uygun faiz oranlarını sunan bankaları araştırmanız ve başvurmanız gerekecektir. Kredi başvurunuz onaylandıktan sonra artık devreye gayrimenkul değerlendirme uzmanları giriyor.

Uzmanlar, satın almak istediğiniz evin değerini belirledikten sonra, evin değerinin dörtte birini peşinat ödemesi olarak vermeniz gerekir. Yasalar gereği, belirlenen ekspertiz değerinin %70-75'ine kadar konut kredisi verilebiliyor. Evin kalan %25'lik ücreti içinse peşinatınız olması gerekir. Sözleşmeniz süresince belirlenen faiz oranı ve vade üzerinden aylık olarak ödemelerinizi gerçekleştirebilirsiniz.