En uygun krediyi en ucuza hangi banka veriyor? 25 Eylül Çarşamba güncel kredi faiz oranları!

Ekonomideki sıkışıklık ile birlikte Merkez Bankası tarafından faiz indirme kararı alındı. Ülke genelinde ekonomide rahatlama sağlamak ve vatandaşların acil nakit ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için Merkez Bankası'nın gerçekleştirdiği adıma, bankalarda katılmaya başladı. Bankalar Merkez Bankası'nın aldığı kararın ardından güncel kredi faiz oranları için indirime gitmeye başladı. Her gün bankalar tarafından yeni bir faiz oranı indirimi duyurusu yapılıyor. Merkez Bankası'nın faiz indirim kararı hamlesinin ilk yansımaları kamu bankalarının kredi faizlerinde etkisini gösterdi. Kamu bankaları tarafından yapılan kredilerdeki faiz indirimleriyle birlikte vatandaşın acil nakit ihtiyaçlarını karşılayabilmelerinde önemli bir kolaylık sağlandı.

Giriş Tarihi 25 Eylül 2019, 09:09 Güncelleme 25 Eylül 2019, 09:09
En uygun krediyi en ucuza hangi banka veriyor? 25 Eylül Çarşamba güncel kredi faiz oranları!

İÇİNDEKİLER

Kredi çekmeyi düşünen vatandaşların merak ettiği güncel kredi faiz oranları açıklandı. İhtiyaç kredisi, konut kredisi, taşıt kredisi gibi krediler için güncel kredi faiz oranları için bankalar önemli fırsatlar sunuyor. Merkez Bankası'nın faiz indirme kararıyla birlikte bankaların güncel kredi faiz oranları için büyük düşüş başladı. Kamu bankalarından ilk olarak Ziraat Bankası ve daha sonrasında Halkbank ve Vakıfbank tarafından
güncel kredi faiz oranları için düşüş duyurusu gerçekleştirildi. Vakıfbank, Ziraat Bankası ve Halkbank tarafından yapılan kredi faiz oranı indirimleri çerçevesinde konut kredisi, taşıt kredisi ve ihtiyaç kredisi daha düşük faiz oranlarından daha ekonomik şekilde çekilebiliyor.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA GEÇİNİZ

Kamu bankalarından ilk olarak Ziraat Bankası ve daha sonrasında Halkbank ve Vakıfbank tarafından güncel kredi faiz oranları için düşüş duyurusu gerçekleştirildi. Vakıfbank, Ziraat Bankası ve Halkbank tarafından yapılan kredi faiz oranı indirimleri çerçevesinde konut kredisi, taşıt kredisi ve ihtiyaç kredisi daha düşük faiz oranlarından daha ekonomik şekilde çekilebiliyor.

Kamu Bankalarında Konut Kredisi Faizi Yüzde 1'in Altına İndi

Güncel kredi faiz oranları için yapılan indirim furyası çerçevesinde kamu bankaları tarafından yapılan konut kredisine ilişkin faiz oranları, gayrimenkul sektöründe çok ciddi bir hareketliliği sağladı. Çünkü konut kredisinde faiz indirimi ile birlikte çok uzun süredir %1' in altına hiç inmeyen faiz oranı son
indirim müjdesi ile birlikte %1 altına indi. Halkbank, Ziraat Bankası ve Vakıfbank tarafından belirlenen indirimli güncel konut kredisi faiz oranları 0.99 olarak belirlendi. Böylelikle vatandaşların çok daha düşük faiz oranları üzerinden konut kredisi çekerek, ev sahibi olmalarına yardımcı oluyor.
Konut kredisi faiz indirimi oranları özel bankalarda ise değişkenlik gösteriyor. Ancak Merkez Bankası'nın faiz indirim kararı ile birlikte özel bankalar tarafından sunulan kredilere ilişkin olarak da faiz indirimi söz konusu. Son konut kredisi faiz indirimiyle birlikte özel bankalardaki konut kredisi faiz
oranları ise;

İş Bankası %1.17,

Garanti Bankası %1.26,

 TEB %1.15,

 Akbank %1.17,

 Denizbank %1.99,

 Yapı Kredi %1.36,

 Finansbank %1.57,

Şeklinde oldu.

İhtiyaç Kredisi ve Taşıt Kredisi İçinde Faiz İndirimi

Kamu ve özel bankalar tarafından gerçekleştirilen güncel kredi faiz oranları indirimleri taşıt kredilerini ve ihtiyaç kredilerini de kapsamına aldı. Çok önemli oranda faiz oranı düşüşünün yaşandığı kredi sektöründe taşıt kredisi veya ihtiyaç kredisi çekmek isteyen vatandaşlarda, düşük faiz oranlarından faydalanabiliyor. Kamu bankalarında ihtiyaç kredisi güncel faiz oranları 1.35 olarak belirlendi. Vatandalar kamu bankalarına başvuruda bulunarak %1.35 üzerinden ihtiyaç kredisi çekebiliyor. Özel bankalarda ise ihtiyaç kredisi güncel faiz oranları 1.25 ile 1.80 aralığında değişiyor. Özel bankalar arasında ihtiyaç kredisi için en düşük faiz oranı Türkiye Ekonomi Bankası(TEB) tarafından verilen %1.25 faiz oranı oldu.

En yüksek ihtiyaç kredisi faiz oranı ise %1.76 faiz oranı ile Garanti Bankası tarafından uygulanıyor. Taşıt kredisi güncel faiz oranları kamu bankaları arasında farklılık gösteriyor. Taşıt kredisi için Halkbank 1.42 şeklinde bir faiz oranı uygularken, Ziraat Bankası 1.43 faiz oranını uyguluyor. Vakıfbank ise 1.13 ile kamu bankaları ve hatta tüm bankalar arasında taşıt kredisi için kredi faiz indirim furyası ile birlikte en düşük faiz oranını sunan banka oldu. Özel bankalarda ise taşıt kredisi faiz oranları 1.25 ile 1.77 aralığında değişiyor. Tıpkı ihtiyaç kredisinde olduğu gibi taşıt kredisinde de özel sektörün en
düşük faiz oranı 1.25 ile Türkiye Ekonomi Bankası tarafından veriliyor. En yüksek taşıt kredisi oranı ise 1.77 ile Denizbank tarafından veriliyor.

Kaynak: kredihibedestek.com (https://www.kredihibedestek.com/)