KOBİ’ler teknoloji ile büyüyecek

Teknoloji geliştiren, üretimini dijitalleştirmek isteyen KOBİ’ler destekleniyor. Bakan Varank, ‘Önümüzdeki günlerde 71.5 milyon liralık destek KOBİ’lerimizle buluşmuş olacak. Desteklerimiz sürecek’ dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Ağustos 2019 Güncelleme 30 Ağustos 2019, 07:58
KOBİ’ler teknoloji ile büyüyecek

İÇİNDEKİLER



Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı,
teknoloji geliştiren, üretimini dijitalleştirmek isteyen KOBİ'lerin yanında. KOBİ'lere bu alanda verilecek desteğin sonuçlarını açıklayan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Yeni teknoloji geliştiren, bunları üretim süreçlerine adapte eden işletmelerin yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.


Yerli teknoloji geliştiricisi ve üretimini dijitalleştirmek isteyen KOBİ'ler için Mart'ta çıkılan KOBİ Gelişim Destek Programı'nın (KOBİGEL) 'İmalat Sanayiinde Dijitalleşme' temalı çağrısı sonucunda destek almaya hak kazanan işletmeler belli oldu. Bakan Varank, program kapsamında bin 742 projenin başvurusunun kabul edildiğini belirtti. 258 işletmeye destek sağlanacağını aktaran Varank, bunların 232'sini akıllı dijital teknolojileri kendi iş süreçlerine adapte etmek isteyen KOBİ'lerin oluşturduğunu, akıllı dijital teknolojileri geliştiren 26 KOBİ'ye de KOBİGEL kapsamında destek vereceklerini bildirdi.


Varank, bu sayının daha fazla olmasını istediklerini vurgulayarak, şunları kaydetti: "Önümüzdeki dönemde teknoloji geliştirici KOBİ'lerin nitelik ve niceliğini artırmaya özel önem vereceğiz. Programla birlikte 50.5 milyon lirası geri ödemesiz, toplamda 71.5 milyon liralık destek KOBİ'lerimizle buluşmuş olacak. Yeni teknolojileri geliştiren ve bunları üretim süreçlerine adapte eden işletmelerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Dijitalleşmenin getireceği rekabet avantajı, uyum kabiliyeti, esneklik ve verimlilik kazançları, üretimde yapısal dönüşüm hedefimize ulaşmada önemli bir kaldıraç etkisi oluşturacak."