Toplu sözleşme memur zam oranı ne kadar olacak? Memur zammında son durum nedir?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, bugün saat 17.30'da Külliye'de basın toplantısı yaptı. Bakan Selçuk toplu görüşmelerdeki son durumu açıkladı. Şimdi milyonlarca memurun gözü kulağı zam oranında. Memur zam oranı ne kadar oldu sorusu bu nedenle merakla araştırılan sorular arasında yer alıyor. İşte memur zam teklifinde son durum...

Giriş Tarihi 21 Ağustos 2019, 17:31 Güncelleme 21 Ağustos 2019, 22:24
Toplu sözleşme memur zam oranı ne kadar olacak? Memur zammında son durum nedir?

İÇİNDEKİLER

Emekli ve memur zam oranı teklifi hükümet tarafından yakın zamanda sunulmuştu. Bu nedenle milyonlarca memur "Memur zam oranı ne kadar oldu?" sorusuyla ilgili araştırmalarını sürdürüyor. Peki, memur zammında son durum nedir? Gözler Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un yapacağı açıklamada.

MEMUR ZAM ORANI NE KADAR OLDU?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, bugün saat 17.30'da Külliye'de basın toplantısı yaptı. Bakan Selçuk yaptığı açıklamada, "Hakem kurulunun vereceği karar nihai olacak." ifadelerini kullandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, memurlara maaş zammıyla ilgili açıklama yaptı.

Açıklamadan öne çıkan başlıklar şöyle:

Müzakereler devam ederken maalesef sendikalar taleplerini daha da yükselterek ortak bir noktada buluşma ihtimalini zayıflattı. Kamu çalışanlarımızın ve emeklilerimizin mali haklarını koruyan bir yaklaşımla yaklaştık. Önceliğimiz masada uzlaşı sağlamak oldu.

Hakem Kurulu süreci resmen başladı. Hakem kurulunun alacağı karar nihai ve bağlayıcı olacaktır.

UZLAŞMA SAĞLANAMADI

Memur ve memur emeklilerinin 2020-2021 yılı maaş artışlarının belirleneceği 5. dönem toplu sözleşme görüşmelerinde 20 Ağustos olarak belirlenen müzakere süresi içinde uzlaşma sağlanamadı.

TOPLU SÖZLEŞMEDE ÜÇ GÜNLÜK SÜREÇ BAŞLADI

Görüşmeler kapsamında hükümet, 16 Ağustos'ta Kamu İşveren Heyeti adına ilk zam teklifini açıklamıştı. 2020'nin ilk altı ayında yüzde 3,5, ikinci altı ayında yüzde 3, 2021'nin ilk altı ayında yüzde 3, ikinci altı ayında yüzde 2,5 zamdan oluşan bu teklif, memur konfederasyonlarınca kabul görmemişti. Bunun üzerine hükümet, 18 Ağustos'ta 2020'de yüzde 4+4, 2021'de yüzde 3+3 zamdan oluşan yeni teklifte bulunmuştukalmayacak. Bu durumda memur maaş zamları, geçmişte olduğu gibi bütçe kanunu ile belirlenecek.

HÜKÜMET MEMUR ZAMMI İÇİN TEKLİFİNİ SUNDU

Hükümet, memur ve memur emeklisine 2020'de yüzde 3,5+3, 2021'de yüzde 3+2,5 zam ve enflasyon farkı teklif etmişti.