Ziraat Bankası, Halkbank Vakıfbank firma kredi başvuru şartları nedir? İvme Finansman Paketi nedir?

İvme Finansman Paketi Ziraat Bankası, Halkbank Vakıfbank firma kredi başvuru şartları nedir? Son dakika haberine göre; Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından İvme Finansman Paketi ile temmuz sonu itibariyle 11 bin 500 firmaya 1,7 milyar TL kredi kullandırıldı. Yatırım kredilerinde; 2 yıla kadar anapara geri ödemesiz azami 10 yıl vade uygulanabilecektir. Yatırım kredileri için azami kredi tutarı 150 Milyon TL'dir. ... TÜFE Endeksli Değişken Faiz Oranları; 0-2 yıl vade için TÜFE+% 2,00, 2-10 yıl vade için: TÜFE+% 3,00 şeklindedir.

Giriş Tarihi 06 Ağustos 2019, 09:44 Güncelleme 06 Ağustos 2019, 09:44
Ziraat Bankası, Halkbank Vakıfbank firma kredi başvuru şartları nedir? İvme Finansman Paketi nedir?

İÇİNDEKİLER

Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası ortaklığıyla yürütülen İvme Finansman Paketi kapsamında, 11 bin 500 firmaya 5,2 milyar TL Kredi Limiti tahsis edilirken, 1,7 milyar TL kredi kullandırımı yapıldı. Yapılan ortak açıklamada şöyle denildi: "23 Mayıs 2019 tarihinde ülke ekonomisinin istikrarlı büyümesi, gelişmesi, dünya ticaretinden hak ettiği payı alması ve cari dengeye olumlu katkı sağlamak amacı ile Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından İvme Finansman Paketi uygulamaya alınmıştır. Peki İvme Finansman Paketi ile Ziraat Bankası, Halkbank Vakıfbank firma kredi başvuru şartları nedir?

Yapılan ortak açıklamada şöyle denildi:

"23 Mayıs 2019 tarihinde ülke ekonomisinin istikrarlı büyümesi, gelişmesi, dünya ticaretinden hak ettiği payı alması ve cari dengeye olumlu katkı sağlamak amacı ile Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından İvme Finansman Paketi uygulamaya alınmıştır.

Bu paketle istihdam katkı oranı ve ihracat/döviz geliri potansiyeli yüksek olmasına karşın, ithalat bağımlılığı olduğu için ülkemizin dış ticaret açığı vermesine sebebiyet veren sanayi sektöründe yer alan, hammadde-ara malı üreten, makine imalatı yapan ve yerli makine alımı yapan firmaların yeni yatırımları ve yatırım sonrasında ihtiyaç duyacakları işletme kredileri ile soya, ayçiçeği, mısır ve yem üretiminin desteklenmesine yönelik yatırım ve işletme kredileri kullandırılması hedeflenmiştir.

Temmuz 2019 sonu itibariyle 3 bankamız tarafından İvme Finansman Paketi kapsamında 11 bin 500 firmaya 5.2 milyar TL kredi limiti tahsis edilmiş, 1.7 milyar TL kredi kullandırımı yapılmıştır. Orta ve büyük ölçekli firmalara kredi kullandırımı yatırım kapsamında satın alınan makinelerin teslimlerine bağlı olarak devam etmektedir. "

İVME Finansman Paketi

Yatırım kredilerinde; 2 yıla kadar anapara geri ödemesiz azami 10 yıl vade uygulanabilecektir. Yatırım kredileri için azami kredi tutarı 150 Milyon TL'dir. ... TÜFE Endeksli Değişken Faiz Oranları; 0-2 yıl vade için TÜFE+% 2,00, 2-10 yıl vade için: TÜFE+% 3,00 şeklindedir.

İVME FİNANSMAN PAKETİ NEDİR?

Bakan Albayrak'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

İvme Finansman Paketi 4 temel özelliği taşıyan sektörleri hedefleyecek.

Kredi paketi ithalat bağımlılığı yüksek, dış ticaret açığı veren, istihdama katkı oranı yüksek ve ihracat döviz gelir potansiyeli yüksek olan sektörlere yönelik olacak.

Yerli üretim kabiliyetimiz güçlenecek. Türk sanayinin teknik alt yapısının daha ileri götürülmesi sağlanacaktır.

İvme paketi ile stratejik ürünlerin ihracatı öne çıkarılacak.