Bankaların konut, taşıt ve ihtiyaç kredisi faiz oranları listesi! 6 Ağustos en düşük kredi faizini hangi banka veriyor?

6 Ağustos en düşük kredi faizini hangi banka veriyor? Bankaların konut, taşıt ve ihtiyaç kredisi faiz oranları listesi! Kredi faiz oranlarındaki son durum, kredi çekmeyi düşünen vatandaşların sorgulattığı konuların başında yer alıyor. Son olarak Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halk Bankası konut kredisinde faizi yüzde 1'in altına, 0.99'a düşürürken, tüketici kredisi ise 1.49'a indi. Peki, kredi faiz oranlarında son durum nedir? Hangi bankalarda konut, taşıt ve ihtiyaç kredisi düştü? İşte banka banka güncel konut, taşıt ve ihtiyaç kredisi faiz oranları... Güncel olarak en düşük tabela konut kredisi faiz oranı olan yüzde 1.28 üzerinden 150.000 TL tutarda konut kredisi hesaplama gerçekleştirildiğinde kredinin 5 yıl vadede aylık taksitleri yaklaşık 3.600 TL, 10 yıl vadede 2.450 TL' ye denk karşılık geliyor.

Giriş Tarihi 06 Ağustos 2019, 09:37 Güncelleme 06 Ağustos 2019, 09:37
Bankaların konut, taşıt ve ihtiyaç kredisi faiz oranları listesi! 6 Ağustos en düşük kredi faizini hangi banka veriyor?

İÇİNDEKİLER

Kredi faiz oranlarında son durum nedir? Yaz aylarında kredi çekmeyi düşünen on binlerce vatandaş kredi faiz oranlarıyla ilgili araştırmalara devam ederken bankalardan üst üste müjdeli haberler gelmeye devam ediyor. Son olarak Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halk Bankası konut kredisinde faizi yüzde 1'in altına, 0.99'a düşürürken, tüketici kredisi ise 1.49'a indi. Bu nedenle ev ve araba almak isteyen vatandaşlar kredi faiz oranlarında son durumu merak ediyor. Haberimizde güncel bir şekilde kredi faiz oranlarını sizinle paylaştık. İşte banka banka kredi faiz oranları... Konut kredisi, satın alınacak evin teminat altına alınması koşuluyla bankalar tarafından verilen bir kredi türüdür.

KREDİ FAİZ ORANLARINDA SON DURUM

ZİRAAT BANKASI FAİZ ORANLARI

İhtiyaç/Tüketici: 1.59 (Genel müşteriler) 1.49 (Maaş müşterileri)

Konut kredisi: 0.99

Taşıt kredisi: 1.43

VAKIFBANK FAİZ ORANLARI

Konut kredisi: 0.99

Taşıt kredisi: 1.49

İhtiyaç kredisi: 1.59 (Genel müşteriler) 1.49 (Maaş müşterileri)

HALKBANK FAİZ ORANLARI

Konut kredisi: 0.99

İhtiyaç kredisi: 1.59 (Genel müşteriler) 1.49 (Maaş müşterileri)

Taşıt kredisi: 1.50

YAPIKREDİ FAİZ ORANLARI

İhtiyaç kredisi: 1.88

Konut kredisi: 1.69

Taşıt kredisi 1.79

GARANTİ BANKASI FAİZ ORANLARI

Konut kredisi: 1.49

Dijital ihtiyaç kredisi: 1.94

Taşıt kredisi: 1.84

AKBANK FAİZ ORANLARI

İhtiyaç kredisi: 1.87

Taşıt kredisi: 1.75

Konut kredisi: 1.49

DENİZBANK FAİZ ORANLARI

İhtiyaç kredisi: 1.69

Taşıt kredisi: 1.69

ING BANK FAİZ ORANLARI

İhtiyaç kredisi: 1.59

Konut kredisi: 1.52

Taşıt kredisi: 1.55

İŞ BANKASI FAİZ ORANLARI

İhtiyaç kredisi: 1.99

Taşıt kredisi: 1.75

Konut kredisi: 1.72

QNB FİNANSBANK FAİZ ORANLARI

İhtiyaç kredisi: 1.49

Konut kredisi: 1.87

Taşıt kredisi: 2.14

Ziraat Bankası Konut Kredilerini Yapılandıracak mı?

Döviz kurundaki hareketlilik konut kredileri faiz oranlarına da doğrudan etki etti ve yüksek faiz oranları inşaat sektörünü durma seviyesine getirdi. Ziraat Bankası'nın konut kredilerinde yapılandırma kararı alması beklenmekteyken, henüz banka yönetiminden konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapmadı.

KONUT KREDİSİ HESAPLAMA

Güncel olarak en düşük tabela konut kredisi faiz oranı olan yüzde 1.28 üzerinden 150.000 TL tutarda konut kredisi hesaplama gerçekleştirildiğinde kredinin 5 yıl vadede aylık taksitleri yaklaşık 3.600 TL, 10 yıl vadede 2.450 TL' ye denk karşılık geliyor. 10 yıl vadeli konut kredisinin toplam geri ödemesi yaklaşık 294.000 TL oluyor.

KONUT KREDİSİ ALANİLMEK İÇİN GEREKLİ BELGELER

Yaptığınız kredi başvurusu ön onay aldığında ikinci adım olarak gerekli belgelerle bankaya gitmeniz gerekir. Konut kredisi için banka tarafından nüfus cüzdanı, ikametgah ve gelir beyanı olmak üzere üç temel belge talep edilir. Düzenli bir geliriniz olması halinde başvurunuzun onaylanması ihtimali oldukça yüksektir. Daha önceki kredi borcu nedeniyle hakkında banka takip kararı olan kişiler ise kredi alamazlar. Konut kredilerinde ipotek uygulaması söz konusu olduğu için kefil istenmez. Eğer başvuran kişi yeterli bir gelire sahip değilse o zaman kefil uygulaması devreye girebilir.

KONUT KREDİSİ NEDİR?

Konut kredisi, satın alınacak evin teminat altına alınması koşuluyla bankalar tarafından verilen bir kredi türü. Kredinin vadesi genellikle sabit faiz oranlarıyla 5 ila 30 yıl arasında değişebiliyor. Konut kredisine başvurmak için satın almak istediğiniz konuta karar verdikten sonra kredi imkanları sunan bankaları araştırmanız gerekir. Sizin için en uygun faiz oranlarını sunan bankaları araştırmanız ve başvurmanız gerekecektir. Kredi başvurunuz onaylandıktan sonra artık devreye gayrimenkul değerlendirme uzmanları giriyor. Uzmanlar, satın almak istediğiniz evin değerini belirledikten sonra, evin değerinin dörtte birini peşinat ödemesi olarak vermeniz gerekir. Yasalar gereği, belirlenen ekspertiz değerinin %70-75'ine kadar konut kredisi verilebiliyor. Evin kalan %25'lik ücreti içinse peşinatınız olması gerekir. Sözleşmeniz süresince belirlenen faiz oranı ve vade üzerinden aylık olarak ödemelerinizi gerçekleştirebilirsiniz.