Emekli bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek? Kurban Bayramı ikramiye ödeme günü ne zaman?

2018 yılında Meclis kararıyla verilmeye başlanan ikramiyelerin ödenme tarihleri için heyecan devam ediyor. Kurban Bayramı öncesinde emekli bayram ikramiyelerinin ödeneceği tarih merakla araştırılan konular arasında yer alıyor. Kurban Bayramı ikramiyelerinin ödeneceği tarih kesinleşti. Peki, Kurban Bayramı ikramiye ödeme günü ne zaman? İşte merakla araştırılan o sorunun yanıtı...

Giriş Tarihi 04 Ağustos 2019, 18:22 Güncelleme 04 Ağustos 2019, 23:05
Emekli bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek? Kurban Bayramı ikramiye ödeme günü ne zaman?

İÇİNDEKİLER

12.5 milyon emekli vatandaş ve ikramiye alan vatandaşlar Kurban Bayramı'na az bir zaman kala bayram ikramiyesi hakkında araştırmalarını sürdürüyor. Emekli bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek sorusu bu nedenle merakla araştırılan sorular arasında yer alıyor. Kurban Bayramı ikramiyelerinin ödeneceği tarih belli oldu.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

8-9 Ağustos tarihlerinde emekliler hesabında 1000 liralık Kurban Bayramı ikramiyesini görecek. Ödemelerin yatırıldığı tarihe kadar emekli aylığı bağlananlar da bu yılın ilk ikramiyesinden yararlanabiliyor.

Çalışma Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre 8 Ağustos'ta SSK emeklileri, 9 Ağustos'ta ise Emekli Sandığı emeklileri ve Bağkur'lular'ın hesabına 1000 liralık ikramiyeleri yatırılacak.

RAMAZAN BAYRAMI'NDA 10.7 MİLYAR TL ÖDENDİ

Ramazan Bayramı öncesi emekli bayram ikramiyeleri hesaplara yatırıldı. Devlet tüm ödemelerini 31 Mayıs'ta yaparken, sadece emekli bayram ikramiyeleri için kasadan 10.7 milyar TL çıktı. Kurban Bayramı'nda bu rakam 11 milyar TL seviyelerine çıkabilir.

BAYRAM İKRAMİYESİ KİMLERE ÖDENİR?

Ödemenin yapılacağı tarihte emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlara ödenir. Ayrıca Kurumdan aylık alan; şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahiplerine bayram ikramiyesi ödenir.