S&P Türkiye’nin kredi notunu açıkladı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu olan Standart and Poors, Türkiye'nin kredi notunu teyit etti. Raporda Fed'in uyguladığı para politikasına da dikkat çekildi.

Giriş Tarihi 03 Ağustos 2019, 07:57 Güncelleme 03 Ağustos 2019, 07:57
S&P Türkiye’nin kredi notunu açıkladı

İÇİNDEKİLER

Standard and Poors, Türkiye'nin kredi notunu 'B+', görünümünü 'Durağan' olarak teyit etti. S&P değerlendirmesinde bölgesel güvenlik riskleri, ABD ve AB ile ilişkilerin bozulma potansiyeli de dahil olmak üzere çeşitli jeopolitik risklerin sürdüğüne dikkat çekti.

"ACİL BASKILARIN UZAK DURMASINA YARDIMCI OLUYOR"
Değerlendirmede ''Dış refinansman riskleri artmaya devam ediyor, ancak Fed'in daha gevşek para politikası, gelişmekte olan piyasalara sermaye akışını destekleyerek, acil baskıların uzak durmasına yardımcı oluyor'' denildi

MOODY'S VE FITCH İNDİRMİŞTİ
Türkiye'yle ilgili son olarak 'not' karar alan kredi derecelendirme kuruluşu ise Fitch oldu. Fitch geçen ay Türkiye'nin kredi notunu 'BB'den 'BB-'ye indirdi, not görünümünü ise 'negatif' olarak teyit etti. 'BB-' notu Fitch değerlendirmesine göre 'yatırım yapılabilir' seviyenin iki kademe altındaki ülkelere veriliyor.

Daha önce, haziran ayında ise Moody's Türkiye'nin kredi notunda indirime gitti. Kuruluş, Türkiye'nin uzun dönem kredi notunu Ba3'ten B1'e düşürdü ve görünümün de negatif olmayı sürdürdüğünü açıkladı. 'B1', Moody's değerlendirmesinde 'yatırım yapılabilir' seviyenin 3 kademe altını anlatıyor.