Dolar kuru son dakika: 2 Ağustos euro, sterlin, dolar ne kadar oldu? Güncel döviz kurları

Dolar/TL geçtiğmiz gün 5.51'li seviyelere kadar inmiş, Fed Başkanı Powell'ın faiz açıklamasının ardından 5.60'ın üzerine çıkmıştı. Trump'ın Çin'e 300 milyar dolarlık ürüne yüzde 10 ek gümrük vergisini getirmesinin ardından dolar 5.62 üzerine çıktı. Peki, şu dakikalarda euro ve dolar ne kadar oldu? İşte 2 Ağustos döviz kurları...

Giriş Tarihi 02 Ağustos 2019, 09:12 Güncelleme 02 Ağustos 2019, 11:55
Dolar kuru son dakika: 2 Ağustos euro, sterlin, dolar ne kadar oldu? Güncel döviz kurları

İÇİNDEKİLER

Dolar son dakika... Dolar kurunda Fed Başkanı Powell'ın faiz indirimi açıklamalarının ardından yukarı yönlü hareket sürüyor. Gelecek yıl faiz indirimi beklentilerinin azalması ile birlikte son 4 ayın en düşük seviyesi olan 5.51 bandına oturan dolar/TL, Powell'ın ve Trump'ın açıklamalarının ardından yükselişe geçti. Dolar endeksi dün %0.15 ile iki haftanın en keskin tek günlük düşüşünü kaydettikten sonra bugün yatay seyirle 98.417'de bulunuyor. Peki, euro ve dolar ne kadar oldu? İşte 2 Ağustos güncel döviz kurları...

DOLAR
Alış: 5,6049
Satış: 5,6090

EURO
Alış: 6,2130
Satış: 6,2181

STERLİN
Alış: 6,7668
Satış: 6,8008

Dolar kurunda, önceki gün Fed Başkanı Powell'ın 25 baz puanlık faiz indirimini, başta ticari riskler olmak üzere sigorta mahiyetinde bir ara dönem ayarlaması olarak anlatmasının ardından başlayan yukarı yönlü hareket sürüyor.

Dolar/TL açıklamaların ardından, gelecek yıl faiz indirimi beklentilerinin azalmasıyla 5.51 ile son 4 ayın en düşüğünü gördüğü yerden 5.60 bandına oturmuştu.

Dün gece saatlerinde Trump'ın Twitter mesajları piyasalara damga vurdu.

ABD Başkanı Donald Trump 1 Eylül'den itibaren Çin'den ithal edilen 300 milyar dolar değerinde ürüne yüzde 10 ek gümrük vergisi başlatacağını açıklayarak dünyanın iki büyük ekonomisi arasındaki ticaret gerilimini tırmandırdı.

Karar sonrası 65 dolar olan petrol fiyatları 60 dolara kadar inerken ABD vadelileri Dow Jones, S&P ve Nasdaq da satıcılı seyrederek yüzde 1'e yakın değer kaybetti.

Piyasanın risk iştahı düşerken, güvenli limanlarda başta yen ve altın olmak üzere alım görülüyor.

Dolar/TL akşam saatlerinde 5.62 üzerine çıkarken, altının onsu da yüzde 2 üzerinde primle 1448 dolara kadar çıktı. Gün içerisinde 252 liraya kadar inen gram altın fiyatı ise 261 lira üzerine çıktı.

2 Ağustos sabahı ise dolar kuru 5.6040 seviyesinde işlem görüyor. Euro 6.20 üzerinde.

Başkan Trump, Çin ile yaşanan ticaret geriliminde ek vergi kararını açıklarken diyaloga açık ve pozitif mesajlar vermeyi de ihmal etmedi. Trump mesajında şöyle konuştu:

- Daha yakın zamanda Çin, ABD'den büyük miktarda tarım ürünü alacağını açıklamıştı ancak bu gerçekleşmedi. Ayrıca arkadaşım Başkan Xi, Fentanyl'in ABD'ye satışını durduracağını söyledi - bu asla olmadı ve birçok Amerikalı ölmeye devam ediyor.

- Ticaret görüşmeleri devam ediyor, ve yeni fasıla 1 Eylül'de ABD'de başlayacak ve ABD'de Çin'den ülkemize gelen 300 milyar dolarlık mal için yüzde 10'luk ek bir tarife uygulamaya başlayacak. Bu ek vergi, zaten yüzde 25 gümrük vergisi konmuş 250 milyar dolarlık ürünü kapsamıyor. Çin ile kapsamlı anlaşma konusundaki olumlu diyaloğumuzu sürdürmeyi ümit ediyoruz ve iki ülke arasındaki geleceğin çok parlak olacağına inanıyoruz"

Piyasalarda bugün ABD tarım dışı istihdam verisi beklenirken, içeride jeopolitik riskler izleniyor. ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, ABD ve Türkiye arasındaki bazı anlaşmazlıkların Suriye'de "güvenli bölgenin" kurulmasını engellediğini belirtti.