Emekli maaşları bayram öncesinde yatacak mı? Emekli maaşları Ağustos ayında ne zaman ödenecek?

Ağustos ayına sayılı günler kala yaklaşık 12.5 milyon emekli Ağustos ayı maaşları hakkında araştırma yapmaya başladı. Milyonlarca emekli vatandaş bayram öncesinde bin lira ikramiyeyi hesabında görecek. Ancak emekli maaşlarının ne zaman yatırılacağı da merak konusu. Peki, Emekli maaşları bayram öncesinde yatacak mı? Emekli maaşları Ağustos ayında ne zaman ödenecek?

Giriş Tarihi 29 Temmuz 2019, 21:00 Güncelleme 29 Temmuz 2019, 21:43
Emekli maaşları bayram öncesinde yatacak mı? Emekli maaşları Ağustos ayında ne zaman ödenecek?

İÇİNDEKİLER

Emekli maaşları Ağustos ayında ne zaman ödenecek? Emekli vatandaşlar Ağustos maaşını beklemeye başladı. Yılın ikinci dini bayramı olan Kurban Bayramı öncesinde heyecanlı bekleyiş devam ediyor. "Emekli maaşları bayram öncesinde yatacak mı?" sorusu şu sıralar arama motorlarında merakla araştırılan sorular arasında yer alıyor.

EMEKLİ MAAŞLARI BAYRAM ÖNCESİNDE YATIRILACAK MI?

Şimdi gözler Ağustos ayında emekli maaşlarının yatırılacağı tarihe çevrildi. Ancak konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Açıklama geldiğinde haberimizin içinde yer alacak.

EMEKLİ İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

Kurban Bayramı ikramiyelerinin 5-9 Ağustos tarihleri arasında hesaplarda olması bekleniyor. Kesin tarihi Sosyal Güvenlik Kurumu duyuracak. Emekliler, açıklanan tarihlerde maaş hesaplarından biner lira ikramiyeyi çekecek.

İKRAMİYE KİMLERE VERİLMEKTEDİR?

Bayram ikramiyesinden, vefat eden emeklilerin hak sahibi yakınları da yararlanabilecek. Dul ve yetimler ikramiyeden hisseleri oranında faydalanacak. Birden fazla dosyadan gelir ve aylık alanlara ise en fazla ödeneğe imkan veren tek dosya üzerinden ödeme yapılacak. Sürekli iş göremezlik aylığı bağlananlara da iş göremezlik oranıyla hesaplanan tutarda ikramiye ödenecek.

BAYRAM İKRAMİYESİ KİMLERE ÖDENİR?

Ödemenin yapılacağı tarihte Kurumumuzdan emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlara ödenir. Ayrıca Kurumdan aylık alan; şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahiplerine bayram ikramiyesi ödenir.