Emekli bayram ikramiyesi ne zaman verilecek? Bayram ikramiyesine zam var mı, ne kadar?

12.5 milyon emekli vatandaş Kurban Bayramı'na az bir zaman kala emekli bayram ikramiyesi ne zaman verilecek sorusuyla ilgili araştırmalarını sürdürüyor. Ayrıca ikramiyeye zam olup olmadığı da merakla araştırılan konuların başında yer alıyor. Peki, emekli bayram ikramiyesi ne zaman verilecek? Bayram ikramiyesine zam var mı?

Giriş Tarihi 29 Temmuz 2019, 21:39 Güncelleme 29 Temmuz 2019, 21:39
Emekli bayram ikramiyesi ne zaman verilecek? Bayram ikramiyesine zam var mı, ne kadar?

İÇİNDEKİLER

Yılın ikinci dini bayramı olan Kurban Bayramı için geri sayım devam ediyor. Müslüman alemi için son derece önemli olan Kurban Bayramı öncesinde emeklilerin hesabında bin lira olacak. Milyonlarca vatandaş bu nedenle "Emekli bayram ikramiyesi ne zaman verilecek?" sorusuyla ilgili araştırmalarını sürdürüyor. Bayram ikramiyesine zam yapılıp yapılmayacağı da merak konusu. Peki, Bayram ikramiyesine zam var mı? İşte detaylar...

EMEKLİ İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

Kurban Bayramı ikramiyelerinin 5-9 Ağustos tarihleri arasında hesaplarda olması bekleniyor. Kesin tarihi Sosyal Güvenlik Kurumu duyuracak. Emekliler, açıklanan tarihlerde maaş hesaplarından ikramiyeyi çekecek.

BAYRAM İKRAMİYESİNE ZAM VAR MI?

İkramiyeye zam yapılmadı. Geçtiğimiz yıl Ramazan ve Kurban Bayramlarından önce bayram ikramiyesi tutarı 1.000 TL olarak belirlenmişti. Bayram ikramiyesi başvuru şartı olmaksızın gelir aylık almakta olduğunuz banka hesabınıza yatırılmaktadır.

RAMAZAN BAYRAMI'NDA 10.7 MİLYAR TL ÖDENDİ

Ramazan Bayramı öncesi emekli bayram ikramiyeleri hesaplara yatırıldı. Devlet tüm ödemelerini 31 Mayıs'ta yaparken, sadece emekli bayram ikramiyeleri için kasadan 10.7 milyar TL çıktı. Kurban Bayramı'nda bu rakam 11 milyar TL seviyelerine çıkabilir.

BAYRAM İKRAMİYESİ KİMLERE ÖDENİR?

Ödemenin yapılacağı tarihte emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlara ödenir. Ayrıca Kurumdan aylık alan; şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahiplerine bayram ikramiyesi ödenir.