Dolar son dakika! 23 Temmuz euro ve dolar ne kadar, kaç TL? Güncel döviz kurları

Dolarda son dakika hareketliliği yaşanıyor. Piyasalar, perşembe günü açıklanacak Merkez Bankası faiz kararına odaklandı. Dün 5.65 - 5.69 civarında dalgalı seyir izleyen dolar, TL 23 Temmuz sabahına 5.6785 ile başlayarak yukarı yönlü hareketle 5.69 civarında hareket ediyor. Peki, bugün euro ve dolar ne kadar, kaç TL oldu? İşte 23 Temmuz güncel döviz kurları...

Giriş Tarihi 23 Temmuz 2019, 08:44 Güncelleme 23 Temmuz 2019, 11:24
Dolar son dakika! 23 Temmuz euro ve dolar ne kadar, kaç TL? Güncel döviz kurları

İÇİNDEKİLER

Dolar son dakika... Dolar Fed'in gelecek hafta faiz indireceği beklentisiyle gerileyen ABD Hazine tahvil getirilerinin bugün yükselmesine paralel olarak yüzde 0.2 değer kazandı. Euro, ECB Başkanı Mario Draghi'nin Perşembe günkü para politikası kararında Eylül ayında faiz indirimi sinyali vereceği beklentisiyle değer yitirdi. Peki, bugün euro ve dolar ne kadar oldu? İşte 23 Temmuz güncel döviz kurları...

EURO VE DOLAR NE KADAR?

DOLAR
Alış: 5,6925
Satış: 5,6978

EURO
Alış: 6,3734
Satış: 6,3784

Dolar/TL'de yön Merkez Bankası'nın 25 Temmuz'daki faiz kararını ve beklentileri işaret etmeyi sürdürüyor.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'ye yaptırım konusunda yaptığı ilk açıklamaların olumlu algılanmasıyla düşüşe geçen dolar kuru, dün 5.65 - 5.69 arasında, dar bantta dalgalandı.

ABD'nin Suriye özel temsilcisi James Jeffrey başta olmak üzere ABD'li yetkililerin bugün ve yarın Ankara'da gerçekleştireceği görüşmeler de yakından izleniyor.

Trump, yönetiminin Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemleri satın almasının ardından Türkiye'ye yaptırım uygulamayı değerlendirip değerlendirmediği konusunda piyasalara net olmayan açıklamalar yapmıştı.

Bankacılar ABD ile ilişkilerin seyrinin yakından izlenmeye devam edildiğini; bu hafta Avrupa, önümüzdeki hafta ABD Merkez Bankası (Fed) kararlarının da yakından takip edileceğini belirtirken; piyasanın gözünün TCMB'nin faiz kararında olacağını belirtiyorlar.

Dolar kuru, 23 temmuz günü 5.6785 seviyesinden güne başlayıp hafif yukarı yönlü hareketle 5.69 civarında dalgalanıyor, euro ise 6.37 bandının hemen üzerinde.

Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal'ın göreve gelmesinin ardından yaptığı ilk açıklamanın para politikasında daha gevşeme yanlısı olacağına işaret ettiğini belirten ekonomistler, TCMB'den 25 Temmuz'da faiz indirim beklentisini 250 baz puana yükseltti.

Analistler TCMB'nin 400 baz puanın üzerinde bir faiz indirimi yapmasının kurda bozulmaya neden olabileceğini belirtirken, bankacılar küresel merkez bankalarının genişlemeci politikalarının kurda olumsuz fiyatlamaları sınırlandıran en önemli etken olduğunun altını çiziyor.

Küresel piyasalarda İran-İngiltere gerilimi takip edilirken, ABD-Çin ticaret görüşmeleri ve ABD'li şirketlerin açıkladıkları bilançolar da izleniyor.

Piyasaların hafta boyunca izleyeceği diğer verilerde ise ABD 2. çeyrek büyüme rakamları ve konut satışları, Almanya başta olmak üzere Avrupa'dan gelecek PMI rakamları bekleniyor.