Dondurmanın iyisi ağızda erir

Ucuz salep ve iyi pişirilmemiş süt kullanılarak yapılan dondurmalar kaliteyi düşürüyor. İç hastalıkları uzmanı doktor Nafiz Karagözoğlu ise, dondurmanın renginin, doğal, homojen ve canlı olması gerektiğini belirterek, "Rengi içine konan çeşni ile uyumlu olmalıdır" diye konuştu.

Ucuz salep ve iyi pişirilmemiş süt kullanılarak yapılan dondurmalar kaliteyi düşürüyor. Fiyatı yüksek olan dondurmaların kaliteli anlamına gelmediğini belirten Bursa Tatlıcılar Odası Başkanı Necip Daş, "Dondurmada birinci sınıf malzeme kullanılmalıdır. Kalitesiz dondurma yapan kişi sütü iyi pişirmez. Sütün içinde su oranı çoktur. Kullandığı salep ucuzdur. Kalitesiz dondurma yerken ağzınıza buz gelir. Kaliteli dondurma ağızda erir" dedi. İç hastalıkları uzmanı doktor Nafiz Karagözoğlu ise, dondurmanın renginin, doğal, homojen ve canlı olması gerektiğini belirterek, "Rengi içine konan çeşni ile uyumlu olmalıdır" diye konuştu.
Nafiz Karagözoğlu, "İyi kaliteli bir dondurma oda ısısında 10-15 dakika erimeden kalabilmelidir. Eridikten sonra ise homojen, pürüzsüz bir görünümde olmalıdır" ifadelerini kullandı.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.