Emekli zamlı maaş hesaplama nasıl yapılır? İşte SSK, Bağ-Kur emeklisi maaş hesaplama...

Enflasyon rakamlarının netleşmesiyle birlikte emekli ve memur maaşlarına yapılacak zam oranları da belli oldu. Milyonlarca kişinin beklediği rakamlar 3 Temmuz tarihinde açıklandı. Şimdi gözler maaşların yatırılacağı tarihe çevrildi. Emekli zamlı maaş hesaplama nasıl yapılır? İşte SSK, Bağ-Kur emeklisi maaş hesaplama...

Giriş Tarihi 15 Temmuz 2019, 19:22 Güncelleme 16 Temmuz 2019, 01:26
Emekli zamlı maaş hesaplama nasıl yapılır? İşte SSK, Bağ-Kur emeklisi maaş hesaplama...

İÇİNDEKİLER

İlk altı enflasyon rakamları TÜİK tarafından açıklandı. Zam oranlarının belli olmasıyla birlikte milyonlarca emekli zamlı maaşların ödeneceği tarihi beklemeye başladı. Maaşlar yatırılmadan önce emekli zamlı maaş hesaplama nasıl yapılır sorusu merak edilen sorular arasında yer alıyor. İşte SSK, Bağ-Kur emeklisi maaş hesaplama işlemiyle ilgili merak edilenler...

EMEKLİ VE MEMUR MAAŞ HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

SGK'nın resmi sitesinde yer alan sayfada emekliler ve memurlar zam sonrası maaşlarının ne kadar olduğunu hesaplayabiliyor.

EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

TEMMUZ AYI ZAM ORANLARI

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 5 oranında zam yapılacak. Memurlara da yüzde 6 oranın zam gerçekleştirilecek. Temmuz zammı sonrası en düşük SKK 2008 öncesi, emekli aylığı 2.000 TL, SSK 2008 sonrası en düşük emekli aylığı 1.181 TL, Tarım Bağ-Kur aylığı 1.332 TL, Esnaf Bağ-Kur aylığı 1.688 TL oldu.

EMEKLİ ZAMLI MAAŞLARI NE ZAMAN YATIRILACAK?

Temmuz zamlarını öğrenen milyonlar, yeni maaşlarına da kavuşuyor. Memurlar zamlı maaşlarını 15 Temmuz'da alırken, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yeni aylıkları ayın 17'sinden itibaren ödenecek.

SSK emeklileri 17-26 Temmuz, Bağ-Kur emeklileri 25-29 Temmuz arasında yeni maaşlarını hesabında görecek.

Emekliler, hesaplarında, net maaşlarının yüzde 5.01 artırılmış halini ve bu yeni maaş üzerinden hesaplanan aylığın yüzde 4-5'i oranındaki ek ödemeyi görebilecek.