16 Temmuz evde bakım maaşı yatan iller!

16 Temmuz evde bakım maaşı yatan iller! Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın önemli çalışmaları arasında yer alan evde bakım maaşı bakiye takibi farklı yollar ile yapılabiliyor. Temmuz ayının ortasında hangi illerde evde bakım maaşlarının hangi illerde yatırıldı merak ediliyor. İşte 16 Temmuz evde bakım maaşı yatan iller! Detaylar haberimizde...

Giriş Tarihi 16 Temmuz 2019, 09:11 Güncelleme 22 Temmuz 2019, 13:26
16 Temmuz evde bakım maaşı yatan iller!

İÇİNDEKİLER

16 Temmuz evde bakım maaşı yatan iller! Devlet tarafından hasta ve bakıma muhtaç insanlara bakan kişilere verilen evde bakım maaşı bakiye takibi SMS yolu ile gerçekleştirilebiliyor. Hangi illerde maaşların yatırıldığı ise merak konusu. İşte 16 Temmuz evde bakım maaşı yatan iller! Merak edilen detaylar haberimizde... Evde bakım maaşı sorgulama için Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar,SMS ile sorgulama gerçekleştirilebilecek.

EVDE BAKIM AYLIĞI TAKİBİ

Engelli aylığından yararlanmak isteyen kişiler Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü'nden aldıkları sevk ile sağlık kurulu raporu vermeye yetkili hastanelere gidiyorlar. Raporda belirlenen engellilik oranı sonrası muhtaçlık değerlendirmesi yapılıyor ve engellilik oranına göre belirlenen evde bakım aylığı bağlanıyor. Peki evde bakım aylığının takibi nasıl yapılıyor?

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA

Evde bakım maaşı yattı mı? sorusuna yanıt bulmanın iki yolu bulunuyor. İster sms isterseniz e Devlet sistemi üzerinden emekli maaşı sorgulaması yapabilirsiniz. Devlet dairelerinde yapılan pek çok işlemi online olarak gerçekleştirmemizi sağlayan e Devlet'in "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfasından evde bakım aylığı sorgulanabiliyor. Sisteme kayıtlı olan vatandaşlar, şifreleri ve T.C kimlik numaralarıyla sorgulama işlemini gerçekleştirebiliyor.

Maaşlarınızı Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747'e sms atmaları gerekiyor. Mesaj göndermeniz dahilinde 1 sms ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir.Ziraat bankası sms kodu ile her ay bakiyenizi takip edebilirsiniz.