TOKİ İzmir Ödemiş kura çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sonuç sorgulama işlemi nasıl yapılır?

TOKİ 50 bin konut projesinde il il kura çekilişleri yapılmaya devam ediyor. İstanbul ve Ankara'da kuralar yakın bir dönemde tamamlanıp listede yer alan isimler açıklanmıştı. Şimdi gözler İzmir'de yapılacak olan kura çekilişlerine çevrildi. Peki, TOKİ İzmir Ödemiş kura sonuçları ne zaman açıklanacak? TOKİ sonuç sorgulama işlemi nasıl yapılır? İşte merak edilenler...

Giriş Tarihi 12 Temmuz 2019, 18:27 Güncelleme 12 Temmuz 2019, 18:57
TOKİ İzmir Ödemiş kura çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sonuç sorgulama işlemi nasıl yapılır?

İÇİNDEKİLER

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından İstanbul ve Ankara'nın ardından İzmir'de yapılacak kuralar için meraklı bekleyiş başladı. Birçok ilde kura çekilişleri tamamlanarak asil ve yedek listede yer alan vatandaşlar açıklandı. Konutlar için başvuruda bulunan vatandaşlar TOKİ İzmir Ödemiş kura sonuçlarını bekliyor.

TOKİ İZMİR ÖDEMİŞ KURA ÇEKİLİŞLERİ NE ZAMAN?

50 bin sosyal konut kampanyası kapsamında yer alan İzmir Ödemiş Zeytinlik Mahallesi Projesindeki konutlar için hak sahipliği belirleme kurası 12 Temmuz Cuma günü saat 16:00'da Ödemiş Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Listede yer alan isimler TOKİ'nin resmi sitesinden ilan edilecek.

KURA SONUÇLARI SORGULAMA SAYFASI İÇİN TIKLAYIN

ÖDEMELER NASIL OLACAK?

Hak sahiplerine konutlar, başvuru bedeli düşüldükten sonra kalan tutar;

1- 2+1 nitelikli konutlar için;
- %12 peşinat bedeli için 180 ay vade,
- %20 peşinat bedeli için 240 ay vade,

2- 3+1 nitelikli konutlar için;
- %10 peşinat bedeli için 120 ay vade,
- %20 peşinat bedeli için 180 ay vade,

ile taksitlendirilecek olup, peşinat sözleşme imzalama aşamasında tahsil edilecektir.

2+1 Konutlar için; Hak sahiplerinin konutlarına ait kalan borç bakiyesi ve aylık taksitler her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki memur maaş artış oranı, Yİ-ÜFE ve TÜFE oranlarından en düşük olana göre artırılacaktır.

3+1 Konutlar için; Hak sahiplerinin konutlarına ait kalan borç bakiyesi ve aylık taksitler her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki Memur Maaş Artış Oranı'na göre artırılacaktır.

TOKİ KURA SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Başvuru sahipleri, TOKİ'nin https://www.toki.gov.tr/satis/tr/kura/ adresi üzerinden kura sonuçlarını sorgulayabilecekler.

TOKİ BAŞVURU PARA İADESİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Kurada, asil ve yedek olarak hak sahibi olamayanlar başvuru bedellerini, kura çekiliş tarihinden itibaren 2 (iki) iş günü sonrasında T. Halk Bankası A.Ş. yetkili Şube'lerinden geri alabilecek.

İŞTE İL İL TOKİ KURA ÇEKİLİŞ TARİHLERİ...

Bursa

Nilüfer: 9 Ağustos

Kocaeli

Gebze: 8 Ağustos

Erzurum

Aziziye: 30 Temmuz

İzmir

Aliağa: 18 Temmuz

Manisa

Yunus Emre: 19 Temmuz

Bartın

Merkez: 5 Ağustos