TÜBİTAK'tan genç girişimcileri 200 bin liraya varan destek! İş fikri olanların ay sonuna kadar başvurması gerekiyor

Girişimci gençlere 200 bin liraya varan TÜBİTAK desteği için başvurularda sona yaklaşıldı. İş fikri olanların ay sonuna kadar uygulayıcı kuruluşlara başvurması gerekiyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Temmuz 2019 Güncelleme 11 Temmuz 2019, 07:59
TÜBİTAK’tan genç girişimcileri 200 bin liraya varan destek! İş fikri olanların ay sonuna kadar başvurması gerekiyor

İÇİNDEKİLER




Yenilikçi
iş fikirlerinin hayata geçmesi TÜBİTAK desteğiyle kolaylaşıyor. İş fikirlerinin ulusal ve uluslararası piyasada desteklenmesini amaçlayan TÜBİTAK Bireysel Genç Girişim (BİGG) programının bu yılki birinci çağrısına başvuru süresi ay sonunda doluyor.

6 ALANDA BAŞVURU
Program kapsamında Teknogirişim Sermayesi Desteği üst limiti 200 bin lira olarak belirlenirken, başvurular 31 Temmuz'a kadar TÜBİTAK tarafından belirlenen uygulayıcı kuruluşlara yapılacak. Akıllı ulaşım, enerji ve temiz teknolojiler, akıllı üretim sistemleri, iletişim ve sayısal dönüşüm, sağlık ve iyi yaşam ile sürdürülebilir tarım ve beslenme olmak üzere 6 tematik başlık altında ön başvuru yapılabilecek.


SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?
Ön başvuru tarihi itibariyle, herhangi bir lisans programından 1 yıl içinde mezun olabilecek durumdaki öğrenciler, yüksek lisans veya doktora öğrencileri, lisans, yüksek lisans veya doktora derecelerinden birini en çok 10 yıl önce almış kişiler, BİGG programına başvurabilecek. Uygulayıcı kuruluşların ön başvuruları değerlendirmesinin ardından uygun görülen yeni iş fikirleriyle 20-29 Ağustos arasında TÜBİTAK'a 2. aşama başvurusunda bulunulabilecek.



Ekim-Kasım aylarında 2. aşama panel değerlendirmeleri yapılırken, Aralık'ta da desteklenmeye hak kazanan girişimciler duyurulacak. 1 Şubat 2020 tarihi itibariyle de destek ödemeleri başlayacak.