Emekli ve memur maaş hesaplama nasıl yapılır? Memur ve emekli Temmuz maaş zammı ne kadar?

TÜİK tarafından Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte emekli ve memur maaşlarına yapılacak zam oranları netleşmeye başladı. Milyonlarca emekli ve memur şimdi merakla memur Temmuz maaş zammı ne kadar sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki, memur ve emekli maaş hesaplama işlemi nasıl yapılır? İşte merakla araştırılan o sorunun cevabı...

Giriş Tarihi 09 Temmuz 2019, 23:43 Güncelleme 09 Temmuz 2019, 23:47
Emekli ve memur maaş hesaplama nasıl yapılır? Memur ve emekli Temmuz maaş zammı ne kadar?

İÇİNDEKİLER

Emekli ve memur Temmuz maaş zammı ne kadar sorusu yanıt bekleyen sorular arasında yer alıyor. İlk altı aylık enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte gözler emekli ve memur maaşlarının yatırılacağı tarihe çevrildi. Memur ve emekli vatandaşlar zamlı maaşları beklemeye başladı. Peki, memur ve emekli Temmuz maaş zammı ne kadar?

EMEKLİ VE MEMUR MAAŞ ZAMMI NE KADAR?

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 5 oranında zam yapılacak. Memurlara da yüzde 6 oranın zam gerçekleştirilecek. Temmuz zammı sonrası en düşük SKK 2008 öncesi, emekli aylığı 2.000 TL, SSK 2008 sonrası en düşük emekli aylığı 1.181 TL, Tarım Bağ-Kur aylığı 1.332 TL, Esnaf Bağ-Kur aylığı 1.688 TL oldu.

EMEKLİ VE MEMUR MAAŞ HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

SGK'nın resmi sitesinde yer alan sayfada emekliler ve memurlar zam sonrası maaşlarının ne kadar olduğunu hesaplayabiliyor.

MEMUR MAAŞI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

EMEKLİ ZAMLI MAAŞLARI NE ZAMAN YATIRILACAK?

Temmuz zamlarını öğrenen milyonlar, yeni maaşlarına da kavuşuyor. Memurlar zamlı maaşlarını 15 Temmuz'da alırken, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yeni aylıkları ayın 17'sinden itibaren ödenecek.

SSK emeklileri 17-26 Temmuz, Bağ-Kur emeklileri 25-29 Temmuz arasında yeni maaşlarını hesabında görecek.

Emekliler, hesaplarında, net maaşlarının yüzde 5.01 artırılmış halini ve bu yeni maaş üzerinden hesaplanan aylığın yüzde 4-5'i oranındaki ek ödemeyi görebilecek.