3600 ek göstergede son durum ne? 3600 ek gösterge Meclis'e gelecek mi, ne zaman yasalaşacak?

3600 ek göstergenin yasalaşmasını bekleyen yüz binlerce kamu personeli ek gösterge hakkındaki son detayları merak ediyor. Konuyla ilgili müjdeyi Başkan Recep Tayyip Erdoğan vermişti. Ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konu hakkında açıklama yapmıştı. Bu nedenle şimdi memurlar 3600 ek gösterge Meclis'e gelecek mi sorusuna yanıt arıyor. Peki, 3600 ek gösterge ne zaman yasalaşacak?

Giriş Tarihi 02 Temmuz 2019, 18:37 Güncelleme 02 Temmuz 2019, 18:37
3600 ek göstergede son durum ne? 3600 ek gösterge Meclis’e gelecek mi, ne zaman yasalaşacak?

İÇİNDEKİLER

3600 ek göstergenin yasalaşmasıyla birlikte memurların ücretlerinde gerçekleşecek iyileştirmeyle maaşlarında artış olacak. Bu nedenle memurların merakla araştırdığı konular arasında 3600 ek gösterge yer alıyor. 3600 ek göstergeye ilişkin son açıklamayı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptı. Peki, 3600 ek göstergede son durum ne? İşte 3600 ek göstergeye ilişkin son gelişmeler...

3600 EK GÖSTERGEDE SON DURUM NE?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konuya ilişkin, "3600 ek göstergeyle ilgili hükümetimiz ve Sayın Cumhurbaşkanımızın sözüdür ve biz bunu gerçekleştireceğiz. İhtiyaç da var. Bunu da söyleyeyim. Çünkü çalışma maaşlarıyla emekli maaşları arasında fark var. Bu fark yönetilebilir bir fark değildir. Bunu biliyoruz ve sağlayacağız. Bunun oluşturduğu sıkıntılar da söz konusu. Farkındayız ve biliyoruz. Bu sözü Sayın Cumhurbaşkanımız 24 Haziran seçimleri kampanyasında verdi ve biz sözün arkasındayız. Yapabileceğimiz en kısa zamanda bunu gerçekleştireceğiz. Bu bizim sözümüz." şeklinde konuştu.

Yakın zamanda gündeme gelmesi öngörülen yeni düzenlemeye ilişkin Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı ile ilgili bakanlıkların çalışmaları sürüyor.

Öğretmen, polis, hemşire ve din görevlilerini kapsaması beklenen düzenlemeyle 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'ndaki ek gösterge cetveli yeniden belirlenecek. Ek göstergenin 3600'e çıkarılmasıyla memurların emekli aylıkları ve ikramiyeleri artacak. Böylece yaklaşık 1,5 milyon memurun ek gösterge beklentisi karşılanacak.

3600 EK GÖSTERGE NE ZAMAN YASALAŞACAK?

3600 ek göstergenin ne zaman yasalaşacağına dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Detaylar konu Meclis'te görüşüldükten sonra belli olacak.

3600 EK GÖSTERGE KİMLERİ KAPSAYACAK?

Memur sendikalarınca, 3600 ek gösterge düzenlemesinin tüm kamu personelini kapsayacak şekilde genişletilmesi istenirken, düzenlemeyle öğretmen, polis, hemşire ve din görevlilerinin ek göstergelerinin yükseltilmesi bekleniyor. Düzenlemeden hâlihazırda bu görevlerden emekli olan vatandaşların da yararlandırılması öngörülüyor.