İŞKUR sosyal çalışma programı sonuçları ne zaman açıklanacak? SÇP ne zaman başlıyor?

Yaz dönemi için İŞKUR tarafından başlatılan Sosyal Çalışma Programı başvuruları cuma günü sona erdi. Şimdi öğrenciler merakla İŞKUR sosyal çalışma programı sonuçları ne zaman açıklanacak sorusuna yanıt arıyor. İŞKUR sosyal çalışma programıyla birlikte üniversite öğrencileri tatilde hem sosyalleşebilecek hem de para kazanabilecek. Peki, SÇP ne zaman başlıyor?

Giriş Tarihi 30 Haziran 2019, 18:15 Güncelleme 30 Haziran 2019, 19:57
İŞKUR sosyal çalışma programı sonuçları ne zaman açıklanacak? SÇP ne zaman başlıyor?

İÇİNDEKİLER

İŞKUR sosyal çalışma programı başvuruları 25 Haziran-28 Haziran tarihleri arasında yapıldı. İŞKUR sosyal çalışma programına başvuran binlerce öğrenci şimdi sosyal çalışma programı sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunun yanıtını araştırıyor. İşte İŞKUR sosyal çalışma programına dair detaylar...

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Başvuruların alınmasının ardından 5 Temmuz 2019 günü çalışacak öğrenciler elektronik ortamda kura ile belirlenecek.

SOSYAL ÇALIŞMA PROGRAMI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

SÇP'lerin Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında, 3 ay süreyle düzenleneceğini aktaran Bakan Selçuk, program süresinin öğrencilerin tatil süresince kendilerine zaman ayırabilmeleri maksadıyla haftada 3 gün ile sınırlandırıldığını belirtti.

Bakan Selçuk 'Temmuz ayı itibarıyla başlayacak Sosyal Çalışma Programları ile asıl maksadımız üniversite öğrencisi gençlerimizin iş hayatına girişlerinde en az teknik beceriler kadar önemli olan; takım içinde çalışma, organize olabilme, iletişim kurabilme, analitik düşünme gibi sosyal becerilerini geliştirerek mezun olduktan sonra iş hayatına girişlerini kolaylaştırmaktır. Bu programla öğrencilerimiz toplumsal faydanın yüksek olduğu hizmetlere katılarak iş tecrübesi edinmiş olacaklar' dedi.

Programlardan bu yaz döneminde en fazla 39 gün, öğrencilik hayatı boyunca ise toplamda 90 gün faydalanılabileceğini ifade eden Selçuk, "Kültürel mirasın restorasyonu, korunması ve tanıtılması, kütüphanelerin bakımı ve düzeni, kamu kurumlarının kültürel ve sosyal hizmetlerinin desteklenmesi alanlarında Sosyal Çalışma Programlarını düzenleyeceğiz." dedi.

NE KADAR ÜCRET ÖDENECEK?

Programlar kapsamında ödemeler aylık olarak, katılım sağlanan günler için asgari ücret düzeyinden yapılacaktır. Bu tutar 2019 yılı için günlük 67 lira 36 kuruştur. Program süresince KYK burs ve kredilerinde kesinti olmayacaktır. Ayrıca katılımcıların emekliliklerine etki edecek sosyal güvenceleri de sağlanacaktır.

ÖĞRENCİLER HAFTADA KAÇ GÜN ÇALIŞACAK?

Tatilde öğrencilerin kendilerine zaman ayırabilmeleri için programlar haftada 3 gün ile sınırlı tutulmuştur. Çalışma süresi günlük 7,5 saat olarak uygulanacaktır.

Programlardan yaz döneminde en fazla 42 gün, öğrencilik süresince toplamda 90 gün yararlanılabilecektir. Ayrıca programın düzenlendiği kurumdan onay almak kaydıyla 5 gün ücretsiz izin hakkı bulunmaktadır.