Emekli ve memur Temmuz maaş zammı ne kadar olacak? Zam ne zaman gelecek?

Milyonlarca emekli ve memur vatandaş Haziran ayının bitmesiyle birlikte Temmuz ayında yapılacak zammı araştırmaya başladı. Bu nedenle vatandaşlar "Emekli ve memur Temmuz maaş zammı ne kadar olacak?" sorusuna yanıt arıyor. Peki, emekli ve memur maaşlarına zam ne zaman gelecek? İşte merakla araştırılan o sorunun yanıtı...

Giriş Tarihi 30 Haziran 2019, 22:24 Güncelleme 30 Haziran 2019, 22:29
Emekli ve memur Temmuz maaş zammı ne kadar olacak? Zam ne zaman gelecek?

İÇİNDEKİLER

Haziran ayının bitmesiyle birlikte emekliler ve memurlar gözünü Temmuz ayında yapılacak zamma çevirdi. "Emekli ve memur Temmuz maaş zammı ne kadar olacak? " sorusu bu nedenle merakla araştırılıyor.

EMEKLİ TEMMUZ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

SSK ve Bağ- Kur emeklilerine ilk 6 aylık enflasyon oranında zam yapılacak. Memurlara ve memur emeklilerine ise yüzde 5 zam ve ilk 6 aylık enflasyon yüzde 4'ü aşarsa fark yansıtılacak.

5 aylık enflasyona göre, emeklilerin zammı yüzde 4.99, memurların ve emeklilerininki ise yüzde 5+0.99 olacak. Merkez Bankası'nın son beklenti anketindeki enflasyon tahminine göre ise SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 5.94, memurlar ve memur emeklileri ise yüzde 5+1.94 zam alabilecek.

En düşük maaş, 2000'den önce emekli olan SSK'lılarda bin 926, 2000'den sonra emekli olan SSK'lılarda ise bin 192 liraya çıkabilecek. Memur emeklilerinde ise taban maaş 2 bin 544 lira olabilecek.

MEMURA 3 ZAM

Memurların maaşlarına zam ve enflasyon farkı yansıtılırken, aile yardımları da artacak. Eşi çalışmayan, 0-6 yaş arası 2 çocuğu olan memur 437,69 lira alacak. En düşük memur maaşı da 3.750 lira olacak.

İLAVE ÖDEME

Emekli Sandığı kapsamındaki emekli doktor ve diş hekimlerine ek ödeme artacak. Uzmanların aylık ek ödemesi 2 bin 374, uzman olmayanların da bin 815 liraya çıkabilecek.

ZAMLI EMEKLİ MAAŞLARI NE ZAMAN YATACAK?

Zamlı emekli maaşlarının ne zaman yatacağı merak konusu. Emekliler her yıl Ocak ayında ilk zamlı maaşlarına kavuşuyor. Memur emeklileri enflasyon farkıyla birlikte ikinci zammı Temmuz ayında alıyor. Emekliler Temmuz maaşında farklarını hesaplarında görecek.