3600 ek gösterge ne zaman çıkacak? 3600 ek gösterge kimleri kapsıyor? İşte son durum...

Yüz binlerce polis, öğretmen, hemşire ve kamu görevlisi 3600 ek göstergedeki son durumu merakla araştırıyor. 3600 ek gösterge yasalaşırsa memurların maaşları ve emekli ikramiyeleri gibi çeşitli alanlarda düzenlemeler yapılacak. 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak sorusu bu nedenle en çok araştırılan konuların arasında yer alıyor. İşte 3600 ek göstergede son durum...

Giriş Tarihi 27 Haziran 2019, 23:07 Güncelleme 27 Haziran 2019, 23:07
3600 ek gösterge ne zaman çıkacak? 3600 ek gösterge kimleri kapsıyor? İşte son durum...

İÇİNDEKİLER

3600 ek göstergenin ne zaman yasalaşacağı yüz binlerce kamu görevlisi tarafından merakla bekleniyor. Yasanın Meclis'te kabul edilmesi durumunda pek çok memurun maaş, emekli maaşı ve emekli ikramiyelerinde artış olacak. Peki, 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak? İşte son gelişmeler...

3600 EK GÖSTERGEDE SON DURUM NE?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konuya ilişkin, "3600 ek göstergeyle ilgili hükümetimiz ve Sayın Cumhurbaşkanımızın sözüdür ve biz bunu gerçekleştireceğiz. İhtiyaç da var. Bunu da söyleyeyim. Çünkü çalışma maaşlarıyla emekli maaşları arasında fark var. Bu fark yönetilebilir bir fark değildir. Bunu biliyoruz ve sağlayacağız. Bunun oluşturduğu sıkıntılar da söz konusu. Farkındayız ve biliyoruz. Bu sözü Sayın Cumhurbaşkanımız 24 Haziran seçimleri kampanyasında verdi ve biz sözün arkasındayız. Yapabileceğimiz en kısa zamanda bunu gerçekleştireceğiz. Bu bizim sözümüz." şeklinde konuştu.

Yakın zamanda gündeme gelmesi öngörülen yeni düzenlemeye ilişkin Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı ile ilgili bakanlıkların çalışmaları sürüyor.

Öğretmen, polis, hemşire ve din görevlilerini kapsaması beklenen düzenlemeyle 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'ndaki ek gösterge cetveli yeniden belirlenecek. Ek göstergenin 3600'e çıkarılmasıyla memurların emekli aylıkları ve ikramiyeleri artacak. Böylece yaklaşık 1,5 milyon memurun ek gösterge beklentisi karşılanacak.

3600 EK GÖSTERGE NE ZAMAN YASALAŞACAK?

3600 ek göstergenin ne zaman yasalaşacağına dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Detaylar konu Meclis'te görüşüldükten sonra belli olacak.

3600 EK GÖSTERGE KİMLERİ KAPSAYACAK?

Memur sendikalarınca, 3600 ek gösterge düzenlemesinin tüm kamu personelini kapsayacak şekilde genişletilmesi istenirken, düzenlemeyle öğretmen, polis, hemşire ve din görevlilerinin ek göstergelerinin yükseltilmesi bekleniyor. Düzenlemeden hâlihazırda bu görevlerden emekli olan vatandaşların da yararlandırılması öngörülüyor.