Sosyal çalışma programına kimler başvurabilir? Ne kadar ücret verilecek? İşte çalışma süresi...

İŞKUR sosyal çalışma başvuruları 25 Haziran Salı günü başladı. Başvuruların başlamasının ardından "Sosyal çalışma programına kimler başvurabilir?" sorusu öğrenciler tarafından merakla araştırılıyor. Peki, sosyal çalışma programında öğrencilere ne kadar ücret verilecek? İşte çalışma süresi...

Giriş Tarihi 25 Haziran 2019, 18:39 Güncelleme 26 Haziran 2019, 01:38
Sosyal çalışma programına kimler başvurabilir? Ne kadar ücret verilecek? İşte çalışma süresi...

İÇİNDEKİLER

İŞKUR sosyal çalışma programı başvurularının başlamasıyla birlikte gözler programla ilgili detaylara çevrildi. Yaz tatilini iyi değerlendirmek isteyen öğrenciler "Sosyal çalışma programına kimler başvurabilir?" sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki, Sosyal çalışma programında öğrencilere ne kadar ücret verilecek? Sosyal çalışma programında öğrenciler ne kadar çalışacak? İşte İŞKUR sosyal çalışma programına dair merak edilenler...

BAŞVURULAR NEREDEN YAPILIR?

Başvurusu devam eden programlar www.iskur.gov.tr adresi üzerinden yayımlanacak olup online kullanıcı girişi yapılarak programlar incelenebilecek ve başvuru yapılabilecektir.

SOSYAL ÇALIŞMA PROGRAMI BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

NE KADAR ÜCRET ÖDENECEK?

Programlar kapsamında ödemeler aylık olarak, katılım sağlanan günler için asgari ücret düzeyinden yapılacaktır. Bu tutar 2019 yılı için günlük 67 lira 36 kuruştur. Program süresince KYK burs ve kredilerinde kesinti olmayacaktır. Ayrıca katılımcıların emekliliklerine etki edecek sosyal güvenceleri de sağlanacaktır.

SOSYAL ÇALIŞMA PROGRAMINA KİMLER KATILABİLİR?

Açıköğretim, yüksek lisans ve doktora öğrencileri hariç olmak üzere bütün yükseköğretim öğrencileri katılabilir. Ancak katılamayacağı belirtilen eğitim düzeylerinin yanısıra kişinin aktif bir lisans veya önlisans kaydının olması durumunda programlara katılım mümkündür.

SOSYAL ÇALIŞMA PROGRAMININ SÜRESİ NE KADAR?

Bir yaz döneminde Sosyal Çalışma Programının azami süresi 3 aydır. Bir katılımcı haftada 3 gün bu programa katılım sağlayabileceğinden bir yaz döneminde katılım sağlanabilecek toplam süre 42 gündür. 2019 yılı yaz dönemi için bu süre 39 gündür.

GÜNLÜK VE HAFTALIK SOSYAL ÇALIŞMA SÜRESİ NE KADARDIR?

Günlük sosyal çalışma süresi 8 saattir. Bu sürenin 7,5 saati çalışma yarım saati dinlenme süresidir. Haftalık çalışma süresi 3 gündür.

HANGİ MALİ İMKANLAR SUNULUR?

Öğrenciler, programa katılım sağladıkları her gün için 67,36 TL ödeme almaya hak kazanır. Ayrıca yine bu günler için emekliliğe etki eden sigortaları dâhil tüm sigorta primleri yatırılır. Örneğin; 8 Temmuz tarihinde başlayan programa Pazartesi, Salı ve Çarşamba günlerinde katılım sağlayan kişi Temmuz ayı için 12 gün üzerinden 808 TL net ödeme alır.

ÖNLİSANS/LİSANS SON SINIF ÖĞRENCİLERİ SOSYAL ÇALIŞMA PROGRAMINA KATILABİLİR Mİ?

YÖK'te öğrencilik kaydı aktif statüde olan son sınıf önlisans/lisans öğrencileri Sosyal Çalışma Programına başvurabilir/katılabilir. Ancak program devam ederken öğrenciliği sona eren katılımcılar programdan çıkarılır.

OKULUNU UZATAN ÖĞRENCİLER SOSYAL ÇALIŞMA PROGRAMINA KATILABİLİR Mİ?

Sosyal Çalışma Programına başvurabilmek ve katılabilmek için öğrencilik kaydının aktif statüde olması yeterlidir. Okulunu uzatan bir öğrencinin öğrencilik kaydı aktif statüde ise Sosyal Çalışma Programına başvurulabilir.