3600 ek göstergede en son durum ne? Ek gösterge ne zaman yasalaşacak, kimleri kapsıyor?

3600 ek göstergedeki son gelişmeler yüz binlerce kamu görevlisi tarafından merakla bekleniyor. Yasanın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilmesi durumunda pek çok memurun maaş, emekli maaşı ve emekli ikramiyelerinde artış olacak. Peki, 3600 ek göstergede en son durum ne? 3600 ek gösterge ne zaman yasalaşacak ve kimleri kapsıyor? İşte son gelişmeler...

Giriş Tarihi 18 Haziran 2019, 22:14 Güncelleme 18 Haziran 2019, 22:14
3600 ek göstergede en son durum ne? Ek gösterge ne zaman yasalaşacak, kimleri kapsıyor?

İÇİNDEKİLER

3600 ek göstergenin yasalaşması durumunda öğretmen, polis, hemşire ve din görevlileri gibi memurların maaşlarında iyileştirme sağlanacak. Bu nedenle binlerce kamu görevlisi 3600 ek göstergede en son durum ne sorusuna yanıt arıyor. Peki, 3600 ek gösterge ne zaman yasalaşacak? İşte 3600 göstergeye ilişkin son gelişmeler...

3600 EK GÖSTERGEDE SON DURUM NE?

Yakın bir zamanda Meclis gündemine gelmesi öngörülen yeni düzenlemeye ilişkin Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı ile ilgili bakanlıkların çalışmaları sürüyor.

AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, 3600 ek gösterge çalışmalarının en kısa sürede yasal olarak hayata geçeceğini dile getirdi.

Öğretmen, polis, hemşire ve din görevlilerini kapsaması beklenen düzenlemeyle 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'ndaki ek gösterge cetveli yeniden belirlenecek. Ek göstergenin 3600'e çıkarılmasıyla memurların emekli aylıkları ve ikramiyeleri artacak. Böylece yaklaşık 1,5 milyon memurun ek gösterge beklentisi karşılanacak.

3600 EK GÖSTERGE NE ZAMAN YASALAŞACAK?

3600 ek göstergenin ne zaman yasalaşacağına dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Detaylar konu Meclis'te görüşüldükten sonra belli olacak.

3600 EK GÖSTERGE KİMLERİ KAPSAYACAK?

Memur sendikalarınca, 3600 ek gösterge düzenlemesinin tüm kamu personelini kapsayacak şekilde genişletilmesi istenirken, düzenlemeyle öğretmen, polis, hemşire ve din görevlilerinin ek göstergelerinin yükseltilmesi bekleniyor. Düzenlemeden hâlihazırda bu görevlerden emekli olan vatandaşların da yararlandırılması öngörülüyor.