Emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatırılacak? İkramiyeye zam var mı? Yeni emekliler ikramiye alacak mı?

Ramazan Bayramı'na az bir süre kala yaklaşık 12 milyon emekli "Emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatırılacak?" sorusuna yanıt arıyor. Ayrıca 2019 yılında ikramiyeye zam yapılıp yapılmadığı da merak konusu. Peki, emekli bayram ikramiyesi ne kadar? İşte merakla araştırılan o soruların yanıtı...

Giriş Tarihi 28 Mayıs 2019, 18:51 Güncelleme 28 Mayıs 2019, 18:51
Emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatırılacak? İkramiyeye zam var mı? Yeni emekliler ikramiye alacak mı?

İÇİNDEKİLER

Yaklaşık 12 milyon emekli vatandaş Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte "Bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek?" sorusuna yanıt arıyor. Emekli ikramiyesinin ödenme tarihiyle merakla beklenen açıklama Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'tan geldi.

BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Emekli vatandaşların bayram ikramiyelerini ne zaman alacağı belli oldu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, emeklilere bayram ikramiyelerinin 31 Mayıs'ta ödeneceğini bildirdi.

BAYRAM İKRAMİYESİNE ZAM VAR MI?

Geçtiğimiz yıl Ramazan ve Kurban Bayramlarından önce bayram ikramiyesi tutarı 1.000 TL olarak belirlenmişti. Bu bayram yine ikramiye alanlara 1.000 TL yatırılacak.

YENİ EMEKLİLER YARARLANACAK MI?

Ödemelerin yatırıldığı tarihe kadar emekli aylığı bağlananlar da bu yılın ilk ikramiyesinden yararlanabiliyor. Mevcut sistemde emeklilerin emekli aylıkları nafaka ve SGK borcu dışında haczedilemiyor. Bayram ikramiyesi için de aynı durum geçerli.

BAYRAM İKRAMİYESİ KİMLERE ÖDENİR?

Ödemenin yapılacağı tarihte Kurumumuzdan emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlara ödenir. Ayrıca Kurumdan aylık alan; şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahiplerine bayram ikramiyesi ödenir.

BAYRAM İKRAMİYESİ NEDİR?

Bayram ikramiyesi, Ramazan ve Kurban bayramları öncesinde emeklilere ve ilgili mevzuat kapsamında gelir veya aylık alan hak sahiplerine yapılan ödemedir.