İşsizlik maaşı ve kısa çalışma ödeneği ne zaman verilecek? Bakan Selçuk'tan müjde!

İşsizlik maaşı ve kısa çalışma ödeneğinin ne zaman yatacağına dair detaylar vatandaşlar tarafından merakla araştırılıyordu. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk işsizlik maaşları ve kısa çalışma ödeneğiyle ilgili müjdeli haberi vatandaşlarla paylaştı. Peki, işsizlik maaşı ve kısa çalışma ödeneği ne zaman yatacak? İşte cevabı...

Giriş Tarihi 26 Mayıs 2019, 19:36 Güncelleme 26 Mayıs 2019, 19:36
İşsizlik maaşı ve kısa çalışma ödeneği ne zaman verilecek? Bakan Selçuk’tan müjde!

İÇİNDEKİLER

İşsizlik maaşı ve kısa çalışma ödeneği ne zaman verilecek sorusu vatandaşların merakla yanıt beklediği sorular arasında yer alıyordu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, işsizlik ödeneği ile kısa çalışma ödeneği ödemelerinin tarihini açıkladı.

İŞSİZLİK VE KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NE ZAMAN VERİLECEK?

İşsizlik maaşı ve kısa çalışma ödeneği Ramazan Bayramı öncesinde ödenecek. Bakan Selçuk ödemelerin PTT üzerinden 31 Mayıs'ta yapılacağını belirtti.

Bu sayede işsizlik ödeneği ve kısa çalışma ödeneğinden yararlanan vatandaşların ödemelerini bayram öncesi alabileceğini ifade eden Bakan Selçuk, vatandaşların her zaman yanlarında olduklarını vurguladı. Selçuk ayrıca, vatandaşların T.C. Kimlik Numaralı Nüfus Cüzdanları ile birlikte PTT şubelerine başvurarak ödemelerini alabileceklerini belirtti.

İŞSİZLİK MAAŞI KİMLERİ KAPSIYOR?

Eğer işçi-patron arasındaki anlaşmazlık mahkemeye taşınmışsa sonucuna göre yine işsizlik maaşı alınabiliyor. Maaşın ödenmemesi, gerçek ücretin saklanması, mobbing, iyi niyet ve ahlak kurallarına uyulmaması, sağlık gerekçeleri, işçinin onayı olmadan fazla mesai yaptırılması, SGK'ya düşük ücretten bildirim gibi konular haklı fesih kapsamına giriyor.

İŞSİZLİK MAAŞI ALMA ŞARTLARI

- İşten çıkarılmış olmak (Kusur unsuru olmamalı)
- İşten ayrılmadan öncesi son 4 ayda (120) gün eksiksiz prim gününe sahip olmak
- Son 3 yıl içinde 600 günlük sigorta priminin ödenmiş olması (600 gün sigortalı çalıştıysanız priminiz de yatmıştır.

2019 YILINDA İŞSİZLİK MAAŞI NE KADAR OLDU?

İşsizlik maaşı sigortalılık süresine göre farklılık gösterse de belirli bir tavan ve taban fiyatı vardır. 2019 yılı işsizlik maaşı en düşük 1.015, en yüksek 2.030 liradır.