3600 ek gösterge Meclis'e gelecek mi, yasalaşacak mı? İşte 3600 ek göstergede son durum...

Binlerce polis, hemşire, öğretmen ve din görevlileri büyük bir merakla 3600 ek göstergede son durumu merakla araştırılıyor. 3600 ek gösterge ne zaman Meclis gündemine geleceği merak ediliyor. Peki, 3600 ek gösterge yasalaşacak mı? İşte 3600 ek göstergede son durum...

Giriş Tarihi 19 Mayıs 2019, 19:13 Güncelleme 19 Mayıs 2019, 19:13
3600 ek gösterge Meclis’e gelecek mi, yasalaşacak mı? İşte 3600 ek göstergede son durum...

İÇİNDEKİLER

3600 ek gösterge yasasıyla ilgili son gelişmeler yüz binlerce vatandaş tarafından merakla bekleniyor. Yasa hakkında son dakika açıklamalarını merakla takip ediliyor. 3600 ek göstergenin kabul edilmesi durumunda pek çok memurun maaş, emekli maaşı ve emekli ikramiyelerinde artış olacak. Peki, 3600 ek göstergede son durum ne? İşte o sorunun yanıtı...

3600 EK GÖSTERGEDE SON DURUM NE?

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde bu konunun Meclis çalışmalarına başladıktan sonra ilk gündeme gelecek konulardan olduğunu belirtilmişti. Meclis takvimine göre, bu ay içinde gündeme gelmesi öngörülen yeni düzenlemeye ilişkin Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı ile ilgili bakanlıkların çalışmaları sürüyor.

Öğretmen, polis, hemşire ve din görevlilerini kapsaması beklenen düzenlemeyle 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'ndaki ek gösterge cetveli yeniden belirlenecek. Ek göstergenin 3600'e çıkarılmasıyla memurların emekli aylıkları ve ikramiyeleri artacak. Böylece yaklaşık 1,5 milyon memurun ek gösterge beklentisi karşılanacak.

3600 EK GÖSTERGE NE ZAMAN YASALAŞACAK?

3600 ek göstergenin ne zaman yasalaşacağına dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Detaylar konu Meclis'te görüşüldükten sonra belli olacak.

BAKAN ZÜMRÜT'TEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Gündemdeki 3600 ek gösterge konusuna da değinen Selçuk, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ise şunları söyledi:

"3600 ek göstergeyle ilgili çalışmalarımız, Devlet Personel Başkanlığı ve ilgili bakanlıklarımızla birlikte devam ediyor. Cumhurbaşkanımızın burada verdiği bir söz var, inşallah buradaki çalışmalar tamamlandıkça biz de kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğiz."

3600 EK GÖSTERGE KİMLERİ KAPSAYACAK?

Memur sendikalarınca, 3600 ek gösterge düzenlemesinin tüm kamu personelini kapsayacak şekilde genişletilmesi istenirken, düzenlemeyle öğretmen, polis, hemşire ve din görevlilerinin ek göstergelerinin yükseltilmesi bekleniyor. Düzenlemeden hâlihazırda bu görevlerden emekli olan vatandaşların da yararlandırılması öngörülüyor.