YÜZDE 50 ZAMLANDI
Ankara'da ekmeğe gelen yüzde 25'lik zammın hemen ardından gelen bu olay, sektörde de yeni tartışmalara neden oldu. Bu harcamalara ilk tepki fırıncılardan geldi. Son dönemde çok fazla maliyet bakısı altında kaldıklarını ve artan un fiyatları nedeniyle zararına üretim yaptıklarını belirten fırıncılar, "Böyle bir dönemde göz kamaştıran, bol konserli bir etkinlik israftan başka bir şey değildir" açıklaması yaptı. Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, son 1 yılda unun çuvalının yüzde 50 zamlanarak, 70 liradan 105 liraya çıktığını belirterek, "Hatta Ticaret Bakanlığı un ihracatını durdurmasaydı, bu fiyat belki 150 lirayı bulacaktı" dedi.
METİN CAN - BETÜL ALAKENT