Banka hesap işletim ücreti nasıl geri alınır?

Bankalar, tüketiciden Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BBDK) yönetmeliğinde yer alan fiyatlar dışında herhangi bir ücret alamaz. Alınacak bütün ücretlerde de tüketicinin onayının olması zorunlu.

Giriş Tarihi 27 Nisan 2019, 13:58 Güncelleme 14 Mayıs 2019, 10:41
Banka hesap işletim ücreti nasıl geri alınır?

İÇİNDEKİLER

Kredi limitinizi düşürmek istediğinizde banka, 'sigorta poliçesi' adı altında kesinti yapamaz. Hesabınızda kesinti yapıldığını gördüğünüzde ise hemen tüketici hakem heyetine başvurun. Paranızı kaptırmayın. Türkiye'de milyonlarca kredi kartı kullanıcı, kredi kartlarından kesilen kart aidatlarından şikayetçi...

Hemen başvurun paranızı iade alın!

Bankalar, tüketiciden Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BBDK) yönetmeliğinde yer alan fiyatlar dışında herhangi bir ücret alamaz. Alınacak bütün ücretlerde de tüketicinin onayının olması zorunlu. Buna rağmen bazı bankaların son dönemlerde tüketicinin de bilgisi olmadan yönetmelikteki ücretler dışında kesintiler yaptığı belirtiliyor. En son olay Kahramanmaraş'ta yaşandı.

SİGORTA POLİÇESİ

Onikişubat ilçesinde yaşayan S.B. maaş hesabı olan bankadaki 8 bin liralık kredili mevduat hesabının (KMH) limitinin 5 bin liraya düşürülmesini istedi. Banka, tüketicinin kredili mevduat hesabını 5 bin liraya indirdi. S.B. daha sonra banka hesaplarını incelediğinde, kendisinin bilgisi olmadan kredili mevduat hesabından 'sigorta poliçesi' adı altında 106.31 liranın kesildiğini fark etti.