Çeyiz hesabı başvuruları nasıl yapılır? Şartları nelerdir?

Dünya evine girecek gençler çeyiz hesabı başvuruları hakkındaki detayları merak ediyor. Çeyiz hesabı başvuruları nasıl yapılır sorusu bu nedenle merak edilen sorular arasında yer alıyor. Peki, çeyiz hesabı başvuru şartları neler? İşte çeyiz hesabına dair merak edilenler...

Giriş Tarihi 17 Nisan 2019, 19:57 Güncelleme 17 Nisan 2019, 21:40
Çeyiz hesabı başvuruları nasıl yapılır? Şartları nelerdir?

İÇİNDEKİLER

Çeyiz hesabı başvuruları, evlenecek gençler tarafından büyük bir merakla araştırılan konular arasında yer alıyor. Çeyiz hesabı desteği; Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından evlenmeye hazırlanan gençlere destek olmak amacıyla veriliyor. Şimdi dünya evine girecek olan gençler çeyiz hesabı başvuruları nasıl yapılır sorusuna yanıt arıyor.

ÇEYİZ HESABI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Çeyiz Hesabı'nı sadece T.C. vatandaşı gerçek kişiler ile mavi kart sahipleri açtırabilir.
18 yaşından küçükler adına veli ya da vasisi tarafından Çeyiz Hesabı açtırılabilir.
18 yaşından büyüklerin hesap açtırabilmesi için hiç evlilik yapmamış olmaları ve azami 24 yaşını doldurmamış olmaları gerekmektedir.
Çeyiz Hesabı ortak hesap olarak açtırılamaz. Evlenmeyi planlayan çiftler birbirinden ayrı olarak Çeyiz Hesabı açtırarak devlet katkısından ayrı ayrı faydalanabilir.
Sisteme dahil olmak için Türkiye'de kurulu mevduat veya katılım bankalarında çeyiz hesabı açtırılması zorunlu olacak.
Uygulamadan faydalanabilmek için 3 yıl düzenli ödeme yapma şartı bulunuyor.
Hesaba aylık en az 100, en fazla ise bin lira yatırılabiliyor. Gençler ödemelerini aylık ve 3'er aylık periyotlarda yapabiliyor.

ÇEYİZ HESABI BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Çeyiz Hesabı'nı sadece T.C. vatandaşı gerçek kişiler ile mavi kart sahipleri açtırabilir. 18 yaşından küçükler adına veli ya da vasisi tarafından Çeyiz Hesabı açtırılabilir. 18 yaşından büyüklerin hesap açtırabilmesi için hiç evlilik yapmamış olmaları ve azami 24 yaşını doldurmamış olmaları gerekmektedir. Çeyiz Hesabı ortak hesap olarak açtırılamaz. Evlenmeyi planlayan çiftler birbirinden ayrı olarak Çeyiz Hesabı açtırarak devlet katkısından ayrı ayrı faydalanabilir.

Sisteme dahil olmak için Türkiye'de kurulu mevduat veya katılım bankalarında çeyiz hesabı açtırılması zorunlu olacak. Uygulamadan faydalanabilmek için 3 yıl düzenli ödeme yapma şartı bulunuyor. Hesaba aylık en az 100, en fazla ise bin lira yatırılabiliyor. Gençler ödemelerini aylık ve 3'er aylık periyotlarda yapabiliyor.

ÇEYİZ HESABI NASIL ALINIR?

Hesap sahibinin, devlet katkısına hak kazanması için 27 yaşını doldurmadan önce ilk evliliğini yapması ve evlenmeden önce asgari 3 yıl boyunca çeyiz hesabına düzenli ödeme gerçekleştirmesi gerekecek. Evlenen çiftlerden kriterleri yerine getiren her bir eş devlet katkısından ayrı ayrı yararlanabilecek. Bu şekilde evlenecek çiftler toplamda 18 bin lira destek alabilecek. Hesapta biriken para işletilecek yani faiz gibi geliri de olabilecek.