BDDK’dan yeni taslak! İhtiyaç kredisi kaç aya kadar yapılandırılacak?

İhtiyaç kredisi alanlar ya da almak isteyenleri yakından ilgilendiren bir haber geldi. BDDK yeni bir taslak yayımladı. Bu taslağa göre ihtiyaç kredileri kaç aya kadar yapılandırılacak. İşte İhtiyaç kredisi BDDK’nın yeni kararına ilişkin merak edilen tüm ayrıntılar…

Giriş Tarihi 07 Şubat 2019, 17:24 Güncelleme 07 Şubat 2019, 17:25
BDDK’dan yeni taslak! İhtiyaç kredisi kaç aya kadar yapılandırılacak?

İÇİNDEKİLER



Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Bankaların Kredi İşlemlerine İlişkin Yönetmelikte değişiklik yapılmasına karar verdi ve bu doğrultuda yeni bir taslak hazırladı. Bu gelişmeden sonra ihtiyaç kredisi ne kadar süreyle yapılandırılacağı belli oldu. İhtiyaç kredi olanlar artık kaç ay yapılandırma hakkına sahip olacak?

İHTİYAÇ KREDİSİ YAPILANDIRMASI 2019 YILINDA KAÇ AY OLACAK?


1/11/2006 tarihli ve 26333 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Bankaların Kredi İşlemlerine İlişkin yönetmeliğe geçici bir madde eklendi. Buna göre ihtiyaç kredisi yapılandırması 60 aya kadar yapılandırılabilecek.

İşte BDDK'dan yapılan resmi açıklama:

"24/4/2013 tarihli ve 28627 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketlerinin Kuruluş ve Faaliyet Esasları Hakkında Yönetmeliğe aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

"Bu maddenin yürürlük tarihinden önce kullandırılan ve anapara ve/veya faiz ödemelerinin tahsili geciken ihtiyaç kredilerinin borç bakiyeleri, borçlu tarafından talep edilmesi durumunda en fazla 60 ay ile sınırlı olmak üzere yeniden yapılandırılabilir."